Late Media Lunch at Joben Bistro Bucharest

In perioada interbelica, in restaurantul ”Vulpea Rosie”, Cristian Vasile canta pentru prima oara Zaraza. Se pare ca locatia de pe Selari 16 si-a pastrat magia pana in zilele noastre, pentru ca pasii in cautare de locuri frumoase prin Centrul Vechi, se pot opri acum la Joben Bistro Bucharest.

Marti, 3 aprilie, bloggerii si persoanele publice, printre care Xonia, Andrei Vulpescu, Gabriela Simion, Speak, Mariciu, Georgiana Ionescu, Ionut Bunescu si George Pistereanu, si-au dat intalnire pentru a savura cele mai apetisante preparate la media lunch-ul organizat pentru ei.

Deschis in urma cu aproape 6 luni, bistroul este fratele mai mic al celui din Cluj, cunoscut si recunoscut la nivel international drept unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. O mostenire care, pe cat de greu, pe atat de frumos de dus mai departe.

Locatia se intinde pe aproximativ 800 metri patrati, avand un parter si un etaj, insa felul in care se desfasoara elementele de design e curata nebunie. O caruta din sex. XIX sta agatata de schela unui balon cu aer cald care parca zboara pe cerul unei constelatii. Peste 30 de ceasuri vintage transformate in masinarii ciudate iti transmit mesajul unui timp care parca sta in loc ”How did it get so late so soon?” si, ca si cum toate acestea nu ar fi de ajuns, un pitic cu joben si frac te conduce vesel la masa pe care trebuie sa ti-o rezervi din timp. A real Mad House!


Cum faci insa sa te ridici la inaltimea standardului impus de design cind vine vorba de servicii? Proprietarii si-au dorit un bar axat pe mixologie pentru ca Joben este locul potrivit pentru un barman cu talente de chimist. Astfel, meniul de bauturi contine, pe langa o selectie impresionanta de vinuri exclusiv romanesti, un capitol de ”signature drinks”, cu cocktail-uri inspirate din personajele lui Jules Verne. Luiza Muller este un succes al casei, o bautura cu bors si gin care iti spune povestea frumoasei idile pe care Jules Verne a avut-o cu aceasta Luiza, undeva prin Transilvania.

”La capitolul mancare ne-am dorit sa oferim „comfort food” si nu neaparat o experienta culinara. Fiind inconjurati de atit de multe detalii risti sa aglomerezi experienta clientului care iti calca pragul pentru prima oara, asadar, am ales preparate care sa iti aline sufletul si sa te lase sa admiri in tihna.” – Ana Maria Gerogescu, PR and Marketing.

Sunt preparate simple care respecta in primul rand calitatea materiei prime. Burgerii, atit de iubiti pretutindeni, sunt facuți aici cu chifle de casa dupa reteta adusa de la Cluj. Vegetarienii se pot desfata cu Melanzane alla Parmigiana, o lasagna din legume cu mozarella si parmesan. Un alt succes al casei este T-bone-ul care vine acompaniat de cartofi rumeni si un sos cheddar delicios.

Meniurile sunt gandite sub forma de partitura a unei opere clasice cu „Uvertura”, ”Intermezzo” si ”Acte” iar gusturile te poarta, intr-adevar, de la note dure si preparate menite sa te sature de la prima imbucatura, la supe fragile de ardei kapia si salate cu jumari de rata.

Prezentarea preparatelor respecta in amanunt stilul steampunk prin care s-a facut celebru acest loc. Supele sunt servite in oale mici de cupru iar farfuriile par rupte din mana unui sticlar grabit. Exista o atentie la detalii rar intalnita , insa exact aceste detalii dau savoare si dramatism locului.

Un alt aspect important este cafeaua casei. Cand vii la Joben sa bei o cafea trebuie sa stii ca nu e vorba despre o cafea banala. Este un blend de origini ales din fabrica si facut special pentru locatiile Joben din tara, o gasesti doar in Cluj și Bucuresti!

 

Barmanii si ospatarii sunt pregatiti sa iti faca recomandari din cele mai detaliate iar simbolurile steampunk se regasesc si in uniformele lor.

Preturile nu depasesc standardele impuse de Centrul Vechi, spre exemplu „Gargantua”, un burger cu gorgonzola si ardei kapia costa 38 lei iar o porție sanatoasa de gulash costa 27 lei. Joben Bistro Bucharest iși doreste sa ofere experiente oamenilor care ii calca pragul, te invita la calatorii in timp, fie trecut sau viitor si te indeamna sa iti lasi imaginatia sa zboare.

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.