Top 8 Cele mai frumoase locuri si cladiri din Bucuresti

Celebram Ziua Femeii cu Top 8 Cele mai frumoase locuri si cladiri din Bucuresti. Iubim acest oras si de aceea ne place mult sa-l redescoperim si sa admiram unele dintre bijuteriile arhitecturale din capitala. Mai mult, pentru aceasta zi speciala de 8 martie, ne-am plimbat prin Bucuresti imbracate in hainele noastre favorite din acest sezon, alese de la POEMA.

Top 8 Cele mai frumoase locuri si cladiri din Bucuresti

1. Palatul CEC

Datand din 1900, Palatul CEC este una dintre cele mai frumoase cladiri de pe Calea Victoriei si din Bucuresti. Cladirea are un stil eclectic, cu accente renascentiste si a fost creata de arhitectul Paul Gottereau si supervizata de arhitectul roman Ion Socolescu. Cladirea functioneaza ca sediul bancii CEC si poate fi vizitata doar cu ocazia evimentelor speciale de genul ,,Zilele Portilor Deschise”.

Photo credit: Facebok Palatul CEC

2. Palatul  Kretzulescu

Langa Convervator si la intratea in Cismigiu de pe strada Sirbei Voda, veti gasi una dintre cele mai frumoase cladiri din Bucuresti - Palatul Kretzulescu. Construit intre 1902 si 1904, palatul este realizat in stilul Renasterii franceze cu influente baroce, asa cum si-a dorit Elena Kretulescu, mostenitoarea palatului. Cladirea functioneaza in prezent drept sediul UNESCO-CEPES si nu poate fi vizitata de publicul larg.

3. Muzeul George Enescu

In 1956 Palatul Cantacuzino a devenit Muzeul Gorge Enescu, prezentand obiecte apartinant compozitorului celebru George Enescu, a carui casa memoriala este chiar in spatele grandioasei cladiri. Palatul Cantacuzino a fost contruit intre 1901 si 1903 pentru Ghorghe Grigore Cantacuzino, fostul primar si prim-ministru al Bucurestiului. In prezent, muzeul poate fi vizitat de marti pana duminica de la 10 la 17.00, iar taxa de intare este de 10 lei.

Photo Credit Facebook Muzeul George Enescu

4. Palatul Primaverii - Casa Ceausescu

Intre 1965 si 1989 Palatul Primaverii, situat pe strada cu aceeasi nume a servit drept Casa Famieliei Ceausescu. Fosta locuinta are zeci de camere, care mai decare mai opulent decorate, dupa gusturile Elenei dar si cu obiecte primite in vizite oficiale de familia Ceausescu. Palatul Primaverii poate fi vizitat de  marti pana duminica de la 10 la 17.00, iar taxa de intare este de 50 de lei pentru un tur ghidat in engleza, care tine 45 de minute. Va recomandam acest tur pe care l-am facut si noi anul trecut. Veti fi suprinsi de grandoare fiecarei impecari, precum si de povestitle amuzante depre familia Ceausescu.

Photo Credit

5. Ateneul Roman

Deschis in 1888, Ateneul Roman surpride prin arhitectura sa neoclasica cu accente romantice, dar si prin interiorul sau absolut impresionant. Aici poti merge la concertele Filarmonicii Gorge Enescu, la Festivalul George Enescu sau le evenimente speciale, programul il gasesti aici.

Photo credit

6. Palatul si Muzeul Cotroceni

Palatul Cotroceni a fost edificat intre 1893 si 1895 si a servit ca resedinta pentru Regina Maria si Regele Ferdinand. Planurile cladirii au fost realizate de Paul Gottereau in stil clasic venetian si in stil national romantic. Palatul serveste drept sediu al Presedintiei Romaniei, iar daca doresti sa afli mai multe despre istoria locului poti vizita Muzeul Cotroceni.  Detalii despre programul de vizitare al muzeul gasesti aici.

Photo credit

7. Casa Dinu Lipatti

Situata pe Lascar Catargiu, Casa Dinu Lipatti este astazi si Casa Artelor, cel mai nou centru cultural din Bucuresti. Casa este fosta locuinta a pianistului si compozitorului Dinu Lipatti si a fost creata in 1902 de arhitectului Petre Antonescu, avand accente de origine baroca. Casa poate fi vizitata cu ocazia evenimentelor ce au loc in aceasta cladire fascinanta din Bucuresti.


Photo credit Paul Bociuta - Facebook Casa Artelor Dinu Lipatti

8. Biblioteca Centrala Universitara

Proiectata de arhitectul Paul Gottereau, cladirea a fost finalizata in 1893. In 1948 devine Biblioteca Centrala a Universitatii si este locul in care Mihai Emiescu a citit pentru prima oara Scrisoarea a III-a. Astazi functioneaza in program de biblioteca, de luni pana vineri de la 8.30 la 20.00 si sambata de la 8.30 la 16.00.

Raluca poarta: Sacou, pantaloni si geanta POEMA

Silvia poarta: Jacheta POEMA

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.