10 Lucruri de vizitat in Londra in 3 zile

Recent am fost impreuna in Londra, un oras nou pentru Raluca si vizitat a doua oara de Silvia. Un oras cu o cultura mixta, cu o arhitectura plina de comori ascunse, case superbe si stradute care merita descoperite dar si plin cu o lista must-see de muzee si obiective turistice. Noi am reusit sa vedem foarte multe in 3 zile, asa ca ne-am gandit sa iti propunem un traseu usor care sa te integreze incet, incet in cultura poporului britanic. Asa ca ia metroul sau autobuzul supraetajat (in special seara pe Oxford), ia cu tine un ziar britanic (se distribuie gratuit) si intra in atmosfera orasului Londra:

10 Lucruri de facut la Londra

1. Mergi la Schimbarea Garzii

Ia metroul sau autobuzul pana la Green Park si de acolo mergi pe jos pana la celebrul Palat Buckingham. Acolo in fiecare zi de luni, miercuri, vineri si duminica de la ora 11.00 are loc ,,Schimbarea garzii” o ceremonie frumoasa si complexa care merita vazuta. Ai loc destul sa privesti, iar la terminarea ei poti admira imprejurimile palatului, poti merge la magazinul regal sau poti face o plimbare prin Green Park - un parc plin de veverite si vietati adorabile.

2. Viziteaza Natural History Museum

Situat in spatele unui patinoar superb, Natural History Museum este muzeul preferat de majoritatea celor care viziteaza Lodra. Este cel mai interactiv muzeu si este ideal pentru pasionatii de dinozauri, de geologie dar si celor carora le place sa invete prin joaca, pentru ca muzeul iti propune tot felul de teste interactive. Intrarea este gratuita asa ca trebuie sa ajungi acolo in drumul tau!

3. Mergi la Victoria & Albert

Chiar langa Natural History Museum vei gasi superbul muzeu Victoria&Albert, un muzeu perfect pentru pasionatii de moda si nu numai. In prezent poti vedea o expozitie Balenciaga, dar de fiecare data iti recomandam sa vezi programul special de expozitii din muzeu, vei gasi sigur una pe placul tau! Inafara expozitiilor muzeul este gratuit si chiar ai ce vedea, de la detalii despre fiecare cultura in parte, pana la moda si cinematografie, muzeul te asteapta cu jocuri interactive si artefacte minunate sa il descoperi! Iar la final nu uita sa faci o oprire in cafeneaua veche a muzeului, unde vei fii fascinat de arhitectura, iar daca ai noroc poate prinzi si un concert.

4. Fa o plimbare cu Coca Coca London Eye

Trebuie sa te plimbi macar o data cu London Eye, in special la apus! Noi am reusit si am fost fascinate de frumusetea orasului vazut de sus. De acolo, poti merge pe jos la Big Ben si Westminstershore pentru a avea complet turul obiectivelor must-see.

5. Mergi seara pe Oxford Street la shopping

Daca vrei sa mergi la shopping, atunci iti recomandam Oxford Street. Aici vei gasi branduri cool si haine pentru orice buget. Viziteaza Selfriges si descopera astfel unul dintre cele mai vechi magazine din Londra, cele mai inventive vitrine si un multi store unde te poti plimba din Chanel in Dior fara sa te simti ciudat. Tot pe Oxford Street fa o oprire la Primark, River Island, Urban Outfiters si orice magazin dragut pe care nu il gasesti in Romania! Foarte aproape de Oxford street vezi gasi si celebrul Park Place, o strada superba plina de case cochete

 

6. Admira frumusetea Tamisei plimbandu-te de la London Brige la Tower Bridge

Admira celebrul Tower Bridge chiar de pe Tamisa si mergi de la un capat la altul al celor doua poduri celebre. Aici poti gasi o multitudine de puburi, restaurante, magazine, iar zona este ideala pentru promenada cateva ore bune.

7. Fa o oprire in Nothing Hill si Portobello

Case frumos aranjate, case colorate si targuri de vintage, acestea sunt doar cateva dintre atractiile din Nothing Hill si Portobello Road, doua atractii alaturate care trebuie descoperite la o plimbare sau la o pauza de shopping!

8. Iesi seara in Soho si pe Carnaby Street

Pornind de la celebrul Picadilly Square, du-te pana in Soho si pe Carnaby Street si cauta un bar tipic englezesc in care sa iti petreci o seara tipica de Londra!

9. Plimba-te cu vaporasul pe Tamisa

De pe Westminster shore poti lua o multitudine de croaziere care te vor plimba pe Tamisa, tururi ghidate, cine la apus si orice activitati pentru pasionatii de plimbari de vaporul. De asemenea, poti da o fuga cu vaporasul pana la Greenwhich, unde poti descoperi muzeul cu acelasi nume si o multitudine de Irish puburi.

10. De Craciun nu rata Winter Wonderland!!!

In ultima noastra zi in Londra am vizitat Winter Wonderland, un targ enorm (iti ia cam doua ore sa il parcurgi pe tot) plin cu insulite reprezentative pentru diferite orase din tara, plin cu mancare buna, bautura, roasted marshmallows, un patinoar si o multutidine de atractii tip parc de distractie.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.