Cariere fashionable - Alina Ene/Coolta


1.    De ce ai decis sa treci de la denumirea Alina Ene la Coolta?

Lucrez si sub nume propriu, dar proiecte punctuale in regim freelancing.Cred in vorba lui Didier Grumbach: “Fashion and passion don’t mix without a strong business mind behind it”. Am preferat asocierea s-o fac sub numele de Coolta, din cauza ca e mult mai ofertant.

2.    Ce inseamna Coolta?

Inseamna suflet creativ, eu, si minte business, Elena Manolache. Inseamna sa fii cool si culta.

3.    Cum iti gasesti inspiratia?

incercand sa am o minte deschisa tot timpul. Conteaza si cum receptezi si procesezi. Mi-ar placea sa fac tipul de conexiuni pe care le fac Ivcelnaiv sau George Rosu.

4.    La ce proiecte lucrezi in prezent?

Exceptand Coolta, proiecte personale de colaborare pe grafica sau moda. Dintre cele mai recente este realizarea unei colectii de 10 tinute pentru spectacolul aniversar “Bucuresti alternativ” , organizat  cu ocazia implinirii unui an de existenta Grand Cinema Digiplex Baneasa.

Dar proiectul cel de toate zilele si gandurile este Coolta.

5.    Care sunt semnele distinctive ale brandului Coolta?

In primul rand tehnica taierii la laser cu care cochetez de ceva timp. Primul eveniment la care am explorat aceasta tehnica la potential maxim a fost in cadrul editiei Soirees de la Mode XII - ‘Maximalism vs Minimalism’ - iulie 2012. Consider ca inca n-am epuizat subiectul dar  mai sunt si alti asi in maneca 😉 Cred ca facem diferenta si prin modul de marketare: si fond, nu doar forma.

6.    Caracterizeaza in cateva cuvinte femeia Coolta

Prefer sa evit genul acesta de etichetare. Stiu ca ne comunicam corect cand primim mail-uri deosebit de entuziaste si creativ scrise. Personal am constatat ca te astepti la un anumit tip de clienta sa-ti probeze un tip de produs, dar, in practica, observi dintre cele mai diverse persoane interesate. Pentru ca vorbim de aspiratii, de stari si de personajul la care clienta incearca sa acceada. Putem vorbi despre femeia Coolta la nivel aspirational. Este varianta feminina a pescarusului Jonathan Livingston

 

7.    Care consideri ca a fost cea mai mare realizare a ta in domeniul modei pana acum?

Faptul ca am avut dintre cele mai neconventionale, poate nu cele mai vizibile, abordari ale domeniului:

utilizarea conceptului de tehnologie integrata in moda prin utilizarea de LED-uri, imprimeuri 3D si lightpainting etc.

8.    Ai participat la cea mai recenta editie UNVEILED, ce sanse ofera targuri precum Unveiled unui tanar designer roman?

Depinde de tipul de asocieri pe care le face intre expozanti. Unveiled este un exemplu pozitiv in acest sens, ultima editie fiind o selectie reusita de  participanti care respectau criteriile termenului de designer. Poti sa nu agreezi linia estetica a unui designer, dar sunt totusi  niste criterii pe care trebuie sa le respecti ca sa iti asumi titulatura. Daca “faci moda” in timpul liber ca sa castigi un banut in plus si, in consecinta, se reflecta in calitatea produselor si politica de preturi, nu se cheama ca esti designer. Dar este o problema si la cine aplica termenul. Confuzia este creata si de cei responsabili in opinia publica de a face diferenta.

9. Ce ai pregatit pentru targul Unveiled?

La editia trecuta, prima la care am participat ca si Coolta, am avut in principal produse casual de vara. Acum ne-am extins si gama de produse si am dus mai departe aplicarea tehnicii de taiere la laser.

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.