An centenar - 7 locuri de vizitat in Romania

Calatorii in Romania in an centenar

In an centenar vrem sa va aratam o Romanie frumoasa. Asadar, va aratam ce ne place mai mult sa facem - sa calatorim, de data aceasta, in Romania, mai exact in zona Transilvaniei.

  1.  Cetatea Devei - o bijutere construita in secolul XIII, e o placere de vizitat chiar si pe timp de noapte, cand poti admira intregul oras de sus. Cu toate ca am mai vizitat-o cu cativa ani in urma, a fost o adevarata fericire sa o revad.
  2. Castelul Huniazilor - una din cele mai reprezentative constructii din epoca medievala a Romaniei, fiind situata in top 10 destinatii de basm din Europa. Interiorul ascunde camere cu adevarat coplesitoare, iar peisajele dimprejur, in special toamna, sunt magice!
  3. Zona Sarmizegetusa - un loc incarcat de istorie, dar si o comoara ascunsa in munti. Recomand cu drag sfarsitul de octombrie pentru plimbari in natura!
  4. Parcul National Retezat - cel mai complex si grandios masiv montan din Carpatii Romanesti. Cele mai incredibile peisaje montane si o cromatica aproape ireala la sfarsit de Octombrie- acolo le-am intalnit. Intr-una din drumetii am avut parte si de o companie neasteptata- un caine, care ne-a fost ghid in zona 🙂
  5. Sibiu - un popas urban de neratat in acest traseu. Cu toate ca am ajuns pe o vreme ingozitor de ploioasa, ne-am bucurat de frumusetea orasului, redescoperind caldura locului, vizitand stradutele cu casele colorate si turnul cu Ceas.
  6. Valea Zanelor - la doar cativa km de Sibiu se gaseste acest loc simpatic, construit recent. Cu toate ca inca nu este dat in folosinta, merita un popas pentru cateva fotografii de colectie.
  7. Transfagarasan - cel mai frumos drum din Romania. Drumul este deschis intre 1 iulie si 30 octombrie, ar noi am ajuns fix in ultimele zile inainte de a se inchide. Am prins ceata pe drum, de nu se vedea mai nimic, si ploaie in drum spre cascada Balea, insa a meritat tot!
Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.