Zen Sushi deschide cea de-a patra locatie in Bucuresti!

Cel de-al patrulea restaurant Zen Sushi din Bucuresti, inaugurat oficial in luna martie, se afla in apropiere de Parcul Tineretului (in apropierea statiei de metrou Tineretului), pe strada Dimitrie Cantemir, nr. 27.

Restaurantul in regim de take-away este deschis incepand cu ora 12.00 si pana la ora 23.00, iar duminica de la ora 13.00 si pana la 22.30.

De ce sa alegi Zen Sushi?

Preturile la Zen Sushi sunt aceleasi in toate locatiile, iar cele mai mici tarife incep de la 4 lei, pentru o portie de orez simplu, și pot ajunge pana la 150 lei, pentru o portie de Maki de luxe, care include 4 bucați de california maki, 4 portii de philadelphia maki, 4 bucați de creveti si avocado maki, 4 portii de ton picant maki, 3 bucati de creveti pane maki, 2 portii de anghila uramaki, 2 bucati de somon uramaki si 2 portii de creveti uramaki.

Poporul japonez este unul dintre cele mai longevive, iar vocile avizate sustin ca acest aspect s-ar datora alimentatiei bogate în antioxidanti, proteine si grasimi sanatoase provenite din pestele oceanic. Puteti servi de la faimoasele rulouri cu orez invelite in alge nori – Makisushi – pana la sofisticatele Sashimi pregatite migalos din peste crud si din cele mai fine ingrediente, toate preparate sub ochii dumneavoastră. Multe varietati de Makisushi sunt vegetariene, iar in bucataria japoneza orezul, legumele si tofu predomina alaturi de peste si fructe de mare.

Ce este sushi?

Sushi este un preparat specific bucatariei japoneze, aceasta reteta de mancare fiind inventata la inceputul secolului al 19-lea, in timp devenind unul dintre cele mai populare feluri de mancare, plasand inconfundabilul stil al bucatariei japoneze in topul preferintelor celor care doresc o alimentatie sanatoasa. Ingredientele principale din care este compus acest preparat sunt orezul, pestele gatit sau crud si fructele de mare. In limbajul japonez sushi inseamna gust, iar aceasta denumire este data de faptul ca, condimentele folosite in preparatea acestui tip de mancare sunt acre, pentru a reda savuarea inconfundabila al unui sushi autentic.

In prepararea clasica a preparatelor de tip sushi se folosesc ingrediente precum ton, somon sau fructe de mare, dar vegetarienii se pot bucura de acest preparat in care se folosesc castraveti, legume nipone, ridichii si altele. Datorita ingredientelor sale care sunt o sursa buna de proteine, cacarbohidrati, vitamine si minerale, acest preparat este renumit in intreaga lume ca fiind un preparat asociat cu un stil de viata sanatos si ponderat.

Experienta Zen in arta culinara pleaca de la premiza ca mancarea este mai buna atunci cand este preparata din cele mai proaspete ingrediente, atent selectionate.

Calitatea si prospetimea ingredientelor, dar si talentul si priceperea bucatarilor garanteaza o experienta culinara de calitate pe care clientii nu o vor uita.

*Pentru cei care locuiesc sau lucreaza in alte zone, Zen Sushi mai are trei locatii in Bucuresti: zona Piata Victoriei (str. Grigore Alexandrescu, nr. 56) si zona Dorobanti (George Calinescu, nr. 15) si Zen Fusion in incinta Hotelului Sarroglia, Vasile Lascar 59.

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.