Iasi – 7 Lucruri de facut

La inceputul acestei luni am dat o fuga la Iasi, orasul pe care l-am vizitat pentru prima oara. Mi-am propus sa descopar cele mai dragute locuri de going out, dar si partea istorica a orasului. Asadar, iata ce poti face intr-un weekend in Iasi:iasi-all-430

1. Incepe-ti ziua cu un ceai la Art Georgies

Chiar in centru orasului, aproape de Palatul Culturii, se afla ceainaria-galerie de arta Art Georgies. Pe langa un ceai bun, poti admira obiectele de arta facute din mozaic, dar si citi o carte intr-o atmosfera linistita.

img_20161103_104733

img_20161103_104330

2. Viziteaza Gradina Botanica

Pentru ca imi place natura, am vrut neaparat sa vad Gradina Botanica din Iasi. Am ratacit vreo trei ore plimbandu-ma de la un capat la altul, iar la final am fost placut surprinsa de expozitia de flori de toamna si dovleci din cadrul serelor.

iasi-all-371

iasi-all-357

3. Descopera Bojdeuca lui Ion Creanga

Intr-un colt mai linistit al orasului se afla una dintre casele memoriale ale lui Ion Creanga, casa in care autorul si-a petrecut o mare parte a vietii sale si in care l-a avut musafir si pe Mihai Eminescu. Aici, iti poti aminti cu placere de povestile sale, multe obiecte personale inca regasindu-se in cele doua camere modeste.

iasi-all-453

iasi-all-450

4. Ia cina la etajul 13 deasupra orasului

Unul dintre cele mai frumoase view-uri asupra orasului se pot vedea din restaurantul Panoramic. Accesul se face prin hotelul Unirea, de unde se urca pana la etajul 13 al hotelulului , iar locul este ideal pentru o cina in doi.

iasi-all-161
iasi

5. Nu rata o plimbare in parcul Copou

Zona Copou este o zona studenteasca, frumoasa atat prin cladirile istorice, dar si prin atmosfera young. Parcul Copou a fost pe lista de to do in Iasi pentru ca am tinut neaparat sa vad teiul lui Eminescu. Mi-a placut mult si, pe langa asta, am prins un super apus! 🙂

iasi-all-124

iasi-all-140

6. Admira Palatul Culturii pe timp de noapte

Daca iesi la o plimbare pe timp de noapte, in special acum ca se insereaza mult mai devreme, nu rata Palatul Culturii. Poti da o fuga si prin Palace Mall, de pe terasa careia vei avea un view special al gradinilor desprinse parca dintr-un basm.

iasi-all-106

iasi-all-108

7. Viziteaza muzeele si Turnul cu Ceas din Palatul Culturii

Palatul Culturii gazduieste 4 muzee: cel de Istorie al Moldovei, Stiinta si Tehnica, Arta si cel Etnografic al Moldovei. Dupa o restaurarea care a durat mai bine de zece ani, palatul a fost redeschis spre vizitare in primavara acestui an. In plus, s-a realizat o cale de acces la turnul cu ceas, pe care l-am vizitat pentru prima data. Pe langa Peles, mi s-a parut una din cele mai frumoase cladiri din Romania, asa ca daca treceti prin Iasi trebuie neaparat sa va faceti timp sa-l vizitati 🙂

iasi_3

iasi_2

iasi

Photos: Ovidiu Cristian

Bonus – Our Iasi vlog cu DOVLECI SI PALATE 🙂

Recommended Posts
Showing 3 comments

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.