10 Lucruri pe care nu le stiai despre Therme

Pe 1 decembrie Therme Bucuresti inaugureaza o noua zona in complex, care cuprinde prima biblioteca de sare din Romania si cel mai mare spatiu de joaca pentru intreaga familie. Astfel, acesta este motiv perfect de a revizita Therme. Noi am fost deja in acesta escapada exotica, ideala pentru sezonul rece, si ne-am relaxat in noua zona, incercand noile facilitati Therme, de care am fost foarte incantate. Iar daca nu ai fost deja acolo si inca nu te-am convins, iata 10 fun fact care iti vor starni interesul, de a pleca intr-o vacanta tropicala aproape de Bucuresti:

1. Therme e cel mai mare centru de relaxare, wellness si distractie din Europa

Suprafata totala a proiectului, inclusiv terenul aferent cladirii, ocupa un areal de peste 250.000 mp. Suprafata constructiei, inclusiv cu extinderea Galaxy, este de peste 34.000 mp indoor. Therme Bucuresti poate gazdui simultan 4.000 de vizitatori indoor.

2. Aici poti gasi cea mai extinsa suprafata inverzita din Romania intr-un complex de relaxare

Suprafața totala inverzita este de 180.000 mp. Plantele sunt aduse de pe patru continente si ocupa atât suprafața interioara, cat si gradinile si terasele exterioare.

3. Cea mai mare gradina botanica din Romania se afla la Therme

Cu cele peste 800.000 de plante, Therme Bucuresti este cea mai mare gradina botanica de interior si exterior din Romania. S-au plantat 3.000 de arbusti, circa 1.400 de palmieri - specii variate din toate colțurile lumii-, 1.200 de alte specii de copaci,peste 600.000 de flori, 40.000 de trandafiri, 60.000 de eunimus si alte plante. Pentru a asigura necesarul de lumina al gradinii exotice, spațiile vitrate sunt intinse pe toate fațadele cladirii.

4. Poti descoperi cel mai mare complex de saune din Romania

Centrul Therme Bucuresti gazduieste 7 saune tematice si 4 saune umede. Fiecare sauna are o anumita tematica, un anumit design si ritualuri variate. Vizitatorii se pot bucura aici de un ritual de wellness, aromoterapie si purificare, denumit in limba germana Aufguss - realizat prin infuzarea unor soluții de uleiuri aromatice pe pietrele vulcanice incinse din sauna. O experienta multisenzoriala de Aufguss are efecte benefice asupra organismului, printre care activarea circulației sangvine, hidratarea pielii, intarirea sistemului imunitar etc. Cele 11 saune din centru au o capacitate totala de 410 vizitatori simultan.

5. Vizitezi cea mai intinsa plantatie indoor de palmieri din Europa

Cei 1.400de palmieri de la Therme Bucuresti din interior formeaza cea mai mare plantație de palmieri din Europa. Arborii sunt adusi de pe patru continente si au trecut printr-un proces complex de aclimatizare si ingrijire in Olanda, timp de 700 de zile. Ingrijirea palmierilor este tehnologizata, acestia fiind permanent monitorizați pe computer, din punct de vedere al nutrientilor si umiditatii.

6. Therme are cel mai batran copac aclimatizat in Romania

„Vedeta” Therme este copacul Tree of Life (Ficus Religiosa),  supranumit si copacul ințelepciunii, care are o vechime de 120 ani si a fost adus din China. Drumul pâna la Therme a durat 2 saptamâni. Se spune ca printul Siddharta s-a asezat si a meditat sub acest copac si acolo a gasit „iluminarea“, dupa care devenit Buddha.

7. Have fun la cea mai mare piscina cu valuri din Romania

Piscina cu valuri din zona Galaxy are o suprafața de 560 m2 si o adancime care variaza de la 1 metru la 3 metri, fiind cea mai mare de acest gen din România. Timp de 365 de zile pe an, indiferent de anotimp, valurile sunt produse cu ajutorul unei tehnologii de ultima ora, care permite confortul si garanteaza siguranta.

8. Aici vei gasi cel mai mare si spectaculose sistem indoor de tobogane din Europa Centrala si de Sud-Est

Zona Galaxy din cadrul Therme Bucuresti deține cel mai spectaculos sistem de tobogane indoor din Centrul si Sud-Estul Europei, pentru toate varstele. Lungimea totala a acestora este de 1,5 km, iar zonele de plecare au o inalțime de pâna la  14 metri. De altfel, sistemul de tobogane acvatice din zona Galaxy a Therme Bucuresti a primit punctajul maxim din partea publicației tuberides.de, cel mai important ghid independental toboganelor acvatice din Europa. Cele 17 tobogane de la Therme Bucuresti sunt acreditate de TUV Germania, cel mai exigent organism de audit al parcurilor acvatice de distractie.

9. Vino sa vezi cel mai mare acoperis retractabil montat intr-o zona seismica

Acoperisul zonei THE PALM este un colos transparent de  230 de tone, cu o parte retractabila cu o suprafața de 900 metri patrați, fiind cel mai mare acoperis retractabil montat vreodata intr-o zona seismica. Noul spațiu conex corpului Galaxy are un acoperis complet retractabil, in ambele direcții, cu o suprafața de 800 mp si o greutate de circa 100 tone.

10. Descopera cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa

Odata cu noua extindere, Therme Bucuresti gazduieste cea mai mare construcție din sare de Himalaya din Europa, care cuprinde o biblioteca si un spațiu de joaca, cu pereți inalți de 6 metri. La construcția acesteia s-au folosit nu mai puțin de 40 de tone de sare de Himalaya.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.