Back in time at The Dandy run

Anca, studenta

1. Ce porti?

Pentru acest eveniment am ales sa ma întorc in perioada glamour a interbelicului. Întrucât sunt studenta la istoria artei, asta ma face și o mică colecționară de accesorii și chiar de produse vestimentare vintage sau noi dar, care spun o poveste. Port încălțări de la navy boot; o fusta specifica unei tinere “in pas cu moda de la Paris”, trei sferturi (pe care am achiziționat-o de la un târg din Viena), o bluza cu o ușoară transparenta in culoarea untului (pe care o am “moștenire” de la mama mea), o pălărie de paie si ochelari de soare Christian Dior. La aceasta ținuta am accesorizat cu o fundița și o broșa cu perla la baza gâtului și un buchet de pene la pălăria de paie și o poșeta. Parul mi l-am strâns intr-un coc exterior in partea dreapta. Ideea acestui outfit era îndeosebi a unei femei aristocrate, rafinate, care impune respect prin vestimentaţia luxuriantă.

2. Ce Branduri și magazine îți plac?
Sunt atrasa de tot ceea ce impune feminitate și elegantă. Fapt ceea ce ma face un client fidel fie unor magazine vintage dar, și a unor magazine sau showroom-uri ale designerilor autohtoni. Rezonez cu stilul Ludmilei Corlateanu, de unde am achiziționat multe rochii pentru evenimentele mele. Nu ma atrage ideea de “brand” atât de mult cât ma atrage alegerea țesăturilor cât mai calitative.

3. Care este stilul tău vestimentar?
Întrucât cred ca “stilul vestimentar” vorbește despre noi, este evident ca ma exprim prin outfituri compuse 100% de mine. Nu m-am analizat din acest punct de vedere pana acum, dar cred ca sunt stăpâna pe stilurile vestimentare pe care le abordez. As putea afirma ca imbrac cu ușurintă haine simple dar și sofisticate in același timp cu croieli care sa îmi accentueze talia dar, îndrăznesc sa port și croieli mai ciudate in ideea unor haine unicat sau mai puțin regăsite in garderoba altora. Ca și concluzie, ma mulez după starea de spirit, vreme, uneori tendințe vestimentare dar, care sa primeze calitatea țesăturilor. Am o slăbiciune pentru hainele din cașmir, Silk și dantela. Nu ma atrag brandurile atât de mult cât ma atrage alegerea țesăturilor cât mai calitative. De pilda, mai nou doresc sa promovez portul popular fiind și an centenar astfel, am ales sa port o ie autentica de peste 80 ani vechime la Sfânta Liturghie de azi.
Și, spre surprinderea mea, tinere domnișoare mi-au admirat “outfitul” de Vitoria Lipan și m-au întrebat de unde mi-am confecționat acest “port”.

4. Care este locul tău favorit de “going out” din București?

Locurile de “going out” sunt diferite in funcție de ocazii și evenimente. Dacă este sa sugerez eu locația ca punct de întâlnire (și, aici după situație) ma atrag clădirile de patrimoniu cultural imobil cum ar fi “Palatul Mogoșoaia” care triumfeaza prin spiritul brâncovenesc sau acele locuri unde se împletesc elemente din gotic sau baroc specifice secolului al-XVIII-lea sau început de secol -XIX cum ar fi restaurantul “Cucina Borghese” dar, și acele ceainării interbelice cum ar fi “Infinitea”. Dacă este o vreme plăcută și am partener de dialog sau de dezbateri ma atrag plimbările lungi prin parcul Cișmigiu.

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.