Inspiration from Home [Part 19 ] – Mihaela Tomescu si Marian Craciun #stamacasa

Mihaela Tomescu si Marian Craciun – Part 19 – Inspiration from home

#Stamacasa asa ca dorim sa continuam noua serie de articole inspirationale si creative care sa iti dea idei de activitati cat timp esti home. E important sa te reinventezi, sa fii motivat, pozitiv si sa privesti spre viitor. Astfel, am ales mai multi oameni creativi din industrii diferite carora le-am propus sa ne povesteasca o zi din viata lor acasa, cu bune cu rele, cu provocari, dar si cu recomandari creative pentru voi.

Mihaela Tomescu lucreaza in media si Marian Craciun in jurnalism, doua medii similare care le sustin pasiunea pentru fotografie sau scris. Unul dintre cele mai frumoase ritualuri pe care si le-au creat in carantina este acela de a se bucura de fiecare masa, de a o face inspirationala si a fotografia rezultatul. Astfel, fiecare poate vedea ca un set-up dragut te ajuta sa te bucuri mai mult de mesele zile, dar si de micile clipe din viata care aduc cel mai usor bucurii. Iata cum se desfasoara o zi din viata celor doi, si ce provocari le-a adus aceasta perioada:

1. Cum se desfasoara o zi acasa?

Pentru noi, ziua incepe, intotdeauna, cu pregatirea micului dejun. Este, daca pot sa spun asa, un ritual peste care nu trecem niciodata. Lucram in echipa si vrem ca totul sa iasa gustos, dar si aratos :)). Ne petrecem aproximativ o ora in bucatarie dimineata. Iar, acum, ca s-a incalzit afara, luam micul dejun intr-un loc frumos amenajat in balcon. Ne rasfatam cu soare, preparate delicioase, cafea buna si … social media.

In aceasta perioada, trecem la a doua etapa. Un pic de curatenie la dublu sau cateva exercitii de sport, plaja (pentru Mihaela) pe balcon, si doua ore de stat la laptop pentru mine. Initiativa pranzului ii apartine in totalitate, iar, aproape, zi de zi, pregateste noi preprate delicioase pe care le savuram cu pofta. Saptamanal pregateste o supa sau o ciorba, felul doi si niciodata nu ne liseste din casa desertul. Cu sau fara zahar.

In aceasta perioada s-a specializat si in a face paine de casa si a incercat tot felul de retete pe placul nostru. Pentru a evita rutina, gasim tot felul de activitati pe care sa le facem in casa. Sedinte foto, tot felul de jocuri in doi, vizite virtuale prin colturile lumii, retrait vacante prin revederea pozelor din telefon/laptop, discutii video cu parintii/prietenii. Si din nou cooking, care ne incarca bateriile. Ceaiul de la ora 5 este transformat de noi in cafeaua de la ora 5 si este nelipsita din program. O cafea buna, espresso, cu un fursec alaturi.

Seara, o cina frugala, si 2 ore de #teamsunset. Ne bucuram de soare si asteptam sa facem poze la apus de pe terasa. Apoi le postam pe instastory si facem share cu un mic grup de prieteni. Ne bucuram, astfel, de apusul de soare din toate cartierele Bucurestiului. Apoi, televizor. Recunoastem, nu am ratat niciun episod din Asia Express, dar am bifat si cateva seriale noi in tot acest timp.

2. Ce faci in plus acum fata de inainte?

Gatim mai mult. Facem curat mai des. Mancam mai organizat si la ore (aproape) exacte. Comandam produsele doar online si ne petrecem mai mult timp impeuna. Logic! 😛

3. Ce iti propui sa inveti/o activitate noua?

Eu mi-am propus sa invat sa dau o noua fata siteului The Trend si am studiat mai multe tutoriale prin care sa fiu in stare sa fac asta. Mihaela este tot timpul conectata cu munca, dar in perioada aceasta vrea sa isi dezvolte mai mult proiectul #MihaelaGateste. Ii place foarte mult sa incerce retete noi si le-a pus in practica in aceasta perioada. Si, trust me, toate i-au iesit ca la carte. Bineinteles, si-a propus sa si scrie cateva din expreintele pe care le-am avut in vacantele noastre.

4. Care e hobby-ul vostru preferat de stat acasa?

Hmm. Nu as zice ca este neaparat un hobby, dar amandorura ne place sa facem table setup / plating atunci cand gatim si apoi sa fotografiem si sa impartasim cu prietenii din social media experienta in sine, mancare, dar si retetele. Nu de putine ori i-am inspirat si pe alti prieteni sa reproduca ceea ce am facut noi, iar acest lucru ne bucura mult.

”Timpul a trecut destul de repede avand in vedere ca l-am umplut cu activitati care ne-au facut placere.”

5. Care este cea mai mare provocare in a sta acasa?

Noi stam in casa din 13 martie. Nu vreau sa sune ca ne laudam, dar nu am iesit nici pana la scara blocului din aceasta data. Ne-am propus sa respectam anumite reguli si este, totodata, o provocare pentru noi sa ducem cu brio in casa aceste 2 luni. O sa reusim cu siguranta. Ne lipsesc parintii si prietenii, dar si calatoriile pe care le faceam luna de luna. Si, totusi, putem spune ca timpul a trecut destul de repede avand in vedere ca l-am umplut cu activitati care ne-au facut placere.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.