Inspiration from Home [Part 20 ] – Iulia Romana Comerzan #stamacasa

Iulia Romana Comerzan – Part 20 – Inspiration from home

#Stamacasa asa ca dorim sa continuam noua serie de articole inspirationale si creative care sa iti dea idei de activitati cat timp esti home. E important sa te reinventezi, sa fii motivat, pozitiv si sa privesti spre viitor. Astfel, am ales mai multi oameni creativi din industrii diferite carora le-am propus sa ne povesteasca o zi din viata lor acasa, cu bune cu rele, cu provocari, dar si cu recomandari creative pentru voi.

Iulia este PR Specialist si de cand a inceput carantina a descoperit conceptul de work from home care a ajutat-o sa aiba mai mult timp pentru ea si pentru pasiunile ei. Desi cel mai mare hobby al ei sunt cartile, aceasta perioada a ajutat-o sa isi imbogateasca pasiunea pentru design interior si sa-si regandeasca anumite coltisoare din casa. Iata cum se desfasoara o zi din viata Iuliei:

1. Cum se desfasoara o zi acasa?

Sunt norocoasa sa am un angajator care a reusit sa ne ofere work-from-home inca de la mijlocul lunii martie, asa ca de aproape 2 luni, zilele mele, de luni pana vineri, se desfasoara destul de asemanator: lenevit in pat (in loc de drumul pana la birou), urmat de un 10-15 minute de stretching/morning yoga pe care doar de cand stau acasa am inceput sa le practic. Apoi incep proiectele & call-urile cu colegele din echipa (sunt Senior PR Specialist la Yardi Romania), iar dupa job imi gasesc diverse activitati prin casa: sport, sunat prieteni, pregatit cina cu sotul meu, citit si evident, Netflix (acuma ca s-a terminat AsiaExpress 3 care imi ocupa *aproape* toate serile).

2. Ce faci in plus zilele astea?

“Optimizez” – asa am inceput sa numesc procesul acesta care e o combinatie de curatenie + rearanjarea dulapurilor/spatiilor din apartament + redecorare. Adica incerc sa ma ocup de lucrurile pe care le-am tot amanat (de exemplu: schimbat ghivecele la plante, aranjarea sertarului cu pungi – (zambeste) s.a.m.d.

”Am citit de curand undeva pe net mesajul acesta: “Romanticizing Quarantine is a Class Privilege” care m-a pus pe ganduri si incerc sa mi-l reamintesc cand imi vine sa “ma plang” de ceva neimportant.”

3. Ce iti propui sa inveti/ o activitate noua?

Ohoo, la inceputul carantinei mi-am propus o mie de lucruri, dar mai greu cu practica. Nu-mi propun multe lucruri noi, dar incerc sa am activitati cat mai diverse pentru ca ma plictisesc destul de repede. Am inceput sa urmaresc videourile de la Yoga with Adriene, IGTV-urile facute de cei de la PLTS din Amsterdam cu antrenamente de pilates, am inceput sa invat sa fac colaje si mi-am transformat feed-ul de Instagram intr-un spatiu care sa ma inspire mereu (aici sunt cateva conturi care ma ajuta sa fac asta: @johntanner, @dianaorga, @monalogue, @sigridsminde, @rufus_airlines, @howirent_ sau @blossom)

4. Care e hobby-ul tau preferat de stat acasa?

As fi vrut sa pot sa spun gatitul, da’ n-as fi chiar sincera. Hobby-ul meu preferat este clar cititul, de care am reusit sa ma bucur destul de mult de cand stau acasa.

5. Care este cea mai mare provocare in a sta acasa?

Cea mai mare provocare cred ca e sentimentul ca nu esti in control, ca nu poti decide sa faci ceva cand vrei, cum vrei. Dar e si asta o lectie de invatat, ca de multe ori ne credem invincibili sau suntem individualisti si ultimele saptamani au pus aceste lucruri intr-o noua perspectiva. In plus, am citit de curand undeva pe net mesajul acesta: “Romanticizing Quarantine is a Class Privilege” care m-a pus pe ganduri si incerc sa mi-l reamintesc cand imi vine sa “ma plang” de ceva neimportant.

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.