CENTO Floreasca 118 – Preparate italienesti autentice chiar in Bucuresti

La fel ca multi dintre voi, bucataria italiana este una dintre favoritele noastre, asa ca am fost extrem de bucuroase sa descoperim un strop de Italia chiar in Bucuresti la CENTO Floreasca 118, un local care are un meniu cu preparate italienesti autentice.

CENTO Floreasca 118

Un local 100% italian este primul lucru pe care il putem spune despre acest restaurant. De la bucatarul italian (care detine o stea Michelin), la staff, designul localului si bineinteles, preparatele deosebite, acest loc merita o vizita in acest sezon cald. Ti-l recomandam in fiecare zi, dar mai ales joi. cand seara vei avea parte de un concert de muzica live italiana, precum si de preprate in stil aperitivo, astea da amintiri din Italia!

Hai sa vorbim putin despre preparatele autentite italiane si sa iti spunem ca aici gasesti: pizza ca in Italia; pinsa (o focaccia speciala si unica la noi, cu un aluat dospit 72 de ore); paste; sanvisuri cu iz italian; foarte mutle feluri de paste, precum si deserturi speciale, tipice pentru Italia, precum tiramisu sau panna cotta.

Ce am incercat la CENTO Floreasca 118

Dupa ce am auzit atatea lucruri de bine despre celebra Pinsa, am zis ca trebuie sa o incercam si intradevar a fost cea mai buna optiune. Combo-ul perfect intre focaccia si pizza, sortimentul “Pinsa Patate Cotto Tarfuto” ne-a suprins cu un topping unic – de cartofi, imbinat perfect cu aroma de trufe si prosciotto. De asemenea, nu puteam veni la un restaurant cu specific italian fara sa incercam pastele. Si pentru ca ne plac enorm trufele, am incercat tagliatelle butter truffle si le recomandam neaparat, la fel ca si unul dintre cele mai populare preparate ale localului: pastele carbonara.

Si daca tot e vorba de Italia, locul unde dulciurile sunt absolut delicioase, mai ales pentru fanii Tiramisu, am incercat un tiramisu cu un gust cu adevarat specific italienesc, precum si o prajitura Millefeuille, un desert fresh, perfect pentru o zi torida. Si ca sa te bucuri de spiritul italian in totalitate, ia-ti si un aperitivo (are gustul specific de Aperol, insa cu 0% alcool).

De ce sa vii la CENTO Floreasca 118

  • Pentru a trai o zi ca in Italia, dar usor accesibila – chiar in Bucuresti!
  • Pentru o seara de muzica live italiana si preprate tip aperitivo, va fi o seara de neuitat de primavara sau vara.
  • Pentru gastronomia autentica italiana care te va surprinde in mod cert, mai ales daca incerci Pinsa, paste sau deserturi.
  • Pentru a manca preparate realizate de un bucurat cu o stea Michelin.
  • Pentru un aperitivo alcool free care iti va binedispune ziua!
  • Si, nu in ultimul rand, pentru designul localului super chic, elegant si boem.

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.