Top 10 filme pentru pasionatii de moda si costume

Daca iti place sa privesti moda in filme, daca esti fascinata de costumele dintr-o anumita epoca a modei, noi iti dam 10 idei de filme care ne-au impresinat vizual, ca actiune, dar mai ales ca moda. Asteptam sa ne spuneti si voi ce v-a placut si ce alte sugestii mai aveti. Vizionare placuta!

10 Filme pentru pasionatii de moda si costume

1. Funny Face (1957) – Jo (Audrey Hepburn) era o simpla bibliotecara cand a devenit  (mai mult fara voia ei) un model super fashionable pentru o celebra revista de moda. Curioase deja? Ei bine, in acest film veti descoperi shootinguri de moda spectaculaose si creatii retro extravagante.

2. Clueless (1995) – Glorie modei anilor ’90; uniformele care au revenit in trend fix in acest an si garderoba hi-tech pe care o detinea Cher (Alicia Silverstone). Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care vei adora acest film si iti vrei crea rapid o tinuta ”college inspired”.

3. Confesions of a Shopaholic (2009) – O schopaholica (Isla Fisher) si ….un tip misto (Hugh Dancy). O poveste cu umor, mult romantism si o gramada de haine super chic de care te vei indragosti, un must-see pentru pasionatii de moda!

4. The Devil Wears Prada (2006) – O incursiune in lumea Vogue si viata Annei Wintour – Miranda Priestley (Meryl Streep) si totodata un film plin de umor, ironie si un sir de tinute fabuloase purtate de Andy (Anne Hathaway).

5. Sex and The City  (2008) – Primul film ”Sex and The City” ne prezinta tinute si mai wow si fabuloase si aceleasi 4 personaje pe care le-am indragit mereu cu focus pe nunta lui Carrie.

6. The Great Gatsby (2013) – Garderoba lui Daisy (Carey Mulligan) este absolut impresionanta, iar celelalte personaje pun in valoare opulenta si frumusetea anilor ’20. So let’s party!

7. Pierrot Le Fou (1965) – O alta abordare la celebrului duo Bonnie and Clyde, Pierrot (Jean-Paul-Belmondo) si Marianne (Anna Karina) spun o poveste tragic-comica cu decoruri colorate si tinute chic care iti vor atrage atentia.

8. Cafe Society (2016) – Intr-un decor chic si elegant din anii ’30, poti descoperi o poveste comica si incurcata in stilul caracteristic al lui Woody Allen. Filmul te va fascina prin perioada de glorie a Hollywood-ului si costume care suprind perfect farmecul retro al modei.

9. Gone With the Wind (1939) – Tinutele purtate de Scarlett (Vivien Leigh) suprind cel mai bine opulenta clasei bogate de dinaintea Razboiul Civil din America. O drama absolut superba in care costumele sunt un must-watch.

10. Factory Girl (2006) – Povestea unei socialite/style icon pentru anii ’60- Edie Sedgwick (Sienna Miller)  si aventura sa cu Andy Warhol, unde altundeva decat la celebrul Studio 54! Un adevarat documentar pentru lumea plina de artisti din Studio 54, in care stilul lui Edie te va inspira cu siguranta.

 

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.