Republique of ALMAZ

ALMAZ a lansat miercuri 15 noiembrie 2017, printr-un eveniment-instalatie un preview al colectiilor de toamna 2017 si primavara 2018. Evenimentul a urmarit sa defineasca intr-un concept propriu directia creativ-estetica ALMAZ.

Colectia toamna-iarna 2017 ”The War is over” cuprinde o serie de piese statement precum paltoane din blana cu insertii, jachete din piele cu aplicatii de dantela si margele, dar si piese sport si streetwear realizate din catifea, bumbac sau matase.

Asocierile de matariale surpinzatoare, deconstructiile atent realizate, suprapunerile si bricolajele excesive sunt tehnicile folosite in colecția ”The War is over”.

Colectia pentru sezonul de primavară-vară 2018 numita generic ”Liquid Society” dupa filosoful Zygmunt Bauman este o declaratie-manifest pentru toleranta si diversitatea de manifestare a formelor umane.
Tricotajele elaborate, jachetele din vinil cu insertii de dantela, rochii diafane din matase, sacouri supradimensionate din matase cu insertii din jeans sunt piese dintr-un puzzle complex care subliniaza semnatura ALMAZ.

Colectia este un exercitiu matur de creativitate si perspective estetice originale. Proportiile radicale sunt asociate cu vulnerabilitatea erotismului, elementele ludice creaza un corp comun cu piesele romantice pentru a trasmite un simplu mesaj: ALMAZ is YOU.

”Evenimentul a urmarit sa descrie universul si preocuparile culturale ale personajului ALMAZ.
Atmosfera onirica realizata prin lumina, fascicule laser, muzica si fum greu, dar si sentimentul de insecuritate oferit de camerele cu pereti semitransparenti din cortine drapate – acestea au fost elementele din care am realizat un spatiu paralel, supendat intre realitate si vis.” Marian Palie (Creative Director).

Momentele artistice realizate de catre balerina Diana Gal si contratenorul Bogdan Chenciu au conturat o lume unde moda coexista intr-o comunicare permanenta cu formele de arta dintre cele mai diverse.
La eveniment au participat: Madalina Ghenea, Delia, Antonia, Monica Barladeanu, Corina, Julia, Dana Savuica, Diana Enciu & Alina Tanasa.

Event Team
Creative Director: Marian Pălie
Make-up: Alina Brailescu
Hair: Creative by Alina Cartu
Pantofi: Il Passo
PR: Monica Munteanu si Denis Radu
Photo: The Storyalist

 

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.