Promenada deschide primul magazin gol

Promenada deschide „The Empty Shop”, un concept diferit de magazin, in care clientii și vizitatorii mall-ului sunt invitati nu pentru a goli rafturile, ci pentru a le umple cu haine pe care nu le mai imbraca, pentru a fi donate unor familii cu posibilitati materiale reduse. Proiectul se deruleaza in parteneriat cu organizatia „Let’s Do It, Romania!”, care se va ocupa de partea logistica a campaniei.

The Empty Shop

„Prin deschiderea The Empty Shop și a celorlalte 12 puncte de colectare din mall-urile noastre din tara ne-am propus sa derulam cea mai ampla campanie de strangere de haine: 20 de tone in doua saptamani. Zilnic, sute de mii de oameni trec pragul centrelor noastre comerciale din toata tara, pentru cumparaturi, in drum spre serviciu, pentru a lua masa sau pentru a se relaxa. Acum le lansam și o provocare: de a darui in beneficiul persoanelor cu posibilitati materiale reduse”, a declarat Corina Olteanu, Group PR Manager NEPI Rockastle.

Hainele, odata colectate, vor fi sortate, cu ajutorul a 50 de voluntari „Let’s Do It, Romania!”, apoi  curatate și livrate unui numar de 1000 de familii din judetele Maramureș, Neamt, Iași, Constanta, Targu Jiu, Calarași, Ialomita.

„Ne bucuram sa fim alaturi de Promenada la deschiderea „The Empty Shop”, umbrela sub care dam și startul „Let’s Share & Care!” 2018. Colectarile de asemenea amploare implica eforturi logistice uriașe și faptul ca avem un magazin dedicat in care putem face sortare, dar și alte puncte de colectare in mall-uri, ceea ce inseamna expunere catre un numar mai mare de potentiali donatori, ne ajuta sa ne concetram eforturile pe o perioada mai scurta de timp cu rezultate mai bune. Campania face parte din strategia „Let’s do it, Romania!” de combatere a risipei si de sustinere a educatiei și va invitam cu drag sa sustinem cat mai multe familii”, declarat Andrei Coșuleanu, Board Member „Let’s do it, Romania!”

Anul trecut, „Let’s Do It, Romania!” a colectat in cadrul programului propriu „Let’s Share & Care!” 7 de tone de imbracaminte, dar și jucarii, rechizite și mobilier, directionate catre 850 de copii și familiile acestora din cinci judete ale tarii.

Hainele stranse vor fi distribuite unor comunitati in care riscul de abandon școlar datorat lipsei unor bunuri materiale de baza, cum ar fi hrana, alimentele sau imbracamintea pentru copiii este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, Romania este a treia tara europeana cu cea mai mare rata a abandonului școlar, de 18,5%, dupa Malta și Spania. In același timp, Romania detine cel mai mare procent de copii saraci (grupa de varsta 0-17ani) din Europa care atrage dupa sine riscul excluderii sociale.

Magazinul The Empty Shop este amplasat la nivelul 1 al mall-ului Promenada și este deschis in perioada 5 aprilie – 18 aprilie a.c., in intervalul orar 10.00 – 22.00. Celelalte puncte de colectare vor fi organizate in mall-urile City Park Constanta, Shopping City Timișoara, Shopping City Galati, Braila Mall, Shopping City Piatra Neamt, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzau), Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Ramnicu Valcea, Shopping City Sibiu. Magazinul este dedicat colectarii exclusive de imbracaminte.

Partenerii Promenada in acest proiect sunt Let’s do it, Romania!, Ariel Pods, Lenor și C&A.

Du vestea mai departe: #EmptyShop, #Promenada #ColectiadeDar

Promenada

Promenada reinventeaza experienta cumparaturilor si a divertismentului, adresandu-se unui public cu un stil de viata contemporan, aflat in continua cautare de surse de inspiratie si de creativitate. Centrul comercial este situat in Calea Floreasca 246B, in imediata vecinatate a statiei de metrou Aurel Vlaicu. Promenada este un reper in viata urbana a orașului printr-un design avangardist, care include terasa verde, inspirata de gradinile japoneze, unde vizitatorii se pot relaxa, bucurandu-se vara de proiectii de film, spectacole de teatru sau concerte și iarna de un patinoar in aer liber, dar și un mix de chiriasi care satisface asteptarile unui public tot mai exigent. La finalul anului 2014, mall-ul Promenada a intrat in portofoliul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor comercial din Europa Centrala si de Est.

Let`s Do It, Romania!

Let`s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 și pana in prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari in actiuni de curatenie nationala și peste 50.000 de elevi și parinti in proiecte de educatie ecologica.

Peste 430 de zone cu deșeuri au fost curatate prin intermediul aplicatiei “Let`s Do It, Romania!”, care a fost descarcata gratuit de aproximativ 8.300 de voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.