Petra – Eclectic mix

Petra, Leader Spiritual la PrincessaPetra

1. Ce porti?

Port exclusiv haine vintage, cu exceptia jachetei leopard care este de la Petit Indigent, brandul prietenului meu ultra-talentat, celebrul Razvan Firea (zis si Design) si pantofiorilor aurii de la Christhelen B (Musette). “They don’t make them like this anymore” – las asta scris ca poate se schimba situatia. Pentru ca sunt o editie mai veche, am de gand sa le dau un suflu urban prin colaborarea cu un tanar artist urban foarte talentat, fondatorul GRAURE, care se ocupa de “sneakers customizing”, adica “face arta pe adidasi” (citez www.redbull.com/ro). Sa vedem daca accepta aceasta provocare – am de gand sa il scot putin din zona de confort. Geanta este turistica (scrie Petra Jordan – nu stiu daca se vede clar – dar o port cu foarte mare mandrie pentru ca este zona mea de suflet), in timp ce pentru Shemagh-ul arabesc cu care am decorat-o am ales culoarea verde care detine un loc special in Islam, simbolizând vegetația și viața (putere in desertul uscat).

2. Care este stilul tau vestimentar?

Unul pur personal si eclectic prin definitie. M-am nascut cu stil, as putea spune, o particularitate care s-a rafinat odata cu educatia institutionala, culturala si mai ales spirituala. Mi se pare fascinant sa incadrez elemente specifice altor culturi in tinuta proprie (turbanul african este improvizat dintr-un material gasit intr-un targ vintage si il port ca symbol al feminitatii ancestrale) si mai ales traditionale (bratara de la picior este cusuta manual in zona Maramures – Bucovina).  In timpul liber promovez self-awareness-ul (cunoasterea si acceptarea de sine) prin intermediul blogului meu de moda/spiritualitate www.princessapetra.com. O sa ma intrebi probabil ce puncte de intersectie au cele doua domenii aparent divergente dar tinand cont ca am abordat tema “Inteligenta Spirituala si Creativitate” pentru licenta, totul se explica de la sine. In schimb, nu studiez moda si refuz sa fiu in tema cu trend-urile actuale (consider ca mi-as ingradi propria perspectiva prin liniaritatea creativa repetitiva pe care o remarc recent in colectiile actuale – am totusi Home Page pe Facebook) – stilul personal decurge elegant odata cu cunoasterea de sine.

3. Ce branduri si magazine iti plac?

Dolce & Gabanna Forever, desi nu port in acest moment neaparat. Mi se pare ca tot ceea ce fac cei doi (si nu este millennial sau comercial), este arta pura. Ii stimez si pentru dovada de incluziune si diversitate de care au dat dovada recent invitand pe catwalk ca modele familii obisnuite (adica nu din lumea modelling) si ador conceptul “D&G” Family. Pentru mine familia este cea mai importanta si astfel pot spune ca si-au atins target-ul.

In zona de magazine, prefer sa fiu surprinsa placut, ceea ce nu se intampla intotdeauna in ceea ce priveste oferta mass market (destul de plata si liniara comparativ cu gusturile mele), asa ca imi canalizez atentia spre boutique-uri chic semi-obscure unde am ocazia sa gasesc lucruri cu adevarat admirabile. Prefer sa investesc in afacerile mici de familie ale adevaratilor mestesugari care promoveaza arta traditionala (asta inteleg eu prin “Lux”), precum si in magazinele/targurile vintage unde sunt convinsa ca imi voi gasi mereu un obiect vestimentar absolut unic si irepetabil. Nu neg ca frecventez si lanturile de magazine bine cunoscute, dar selectia mea este mult mai drastica in ceea ce le priveste pentru ca prefer sa dau dovada de libera expresie si individualitate, ceea ce productia in masa nu imi permite neaparat.

4. Care este locul tau favorit de going out din Bucuresti?

Camera din Fata pentru cafea si ceaiuri (au o selectie deosebita si un personal admirabil, mereu cu zambetul pe buze, un detaliu care conteaza enorm pentru mine), Shift pentru brunch/lunch (servirea este rapida, mancarea delicioasa si staff-ul adorabil), A3 cand ies cu prietenii mei (ma simt foarte comfortabil in acel mediu social), Dianei 4 cand ies cu fetele (au Limonada cu Trandafiri, ceea ce mi se pare absolut sublim – stii cum e, “The Little Things in Life”) si in general orice loc in care sunt bine primita. Ca si in viata, vibratia iti schimba destinatia.

Fotografiile au fost realizate cu Huawei P9 lite

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.