Ne vedem la Skirt Bike – Cycle Chic Festival

SkirtBike – Asociatia Biciclistelor organizeaza in acest weekend a 8-a editie ”SkirtBike Bucuresti”, un festival dedicat biciclistelor si pasionatilor de ciclism. Evenimentul va avea loc duminica, 14 mai 2017, incepand cu orele 10.00, la Verde Stop Arena, str. Barbu Vacarescu, nr. 162-164. Parada SkirtBike va incepe la ora 16.00, pe traseul: Bd. Barbu Vacarescu nr. 162-164 (Verde Stop Arena), Bd. Stefan cel Mare, Str. Calea Dorobanti, Piata Charles de Gaulle, Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. Ceaikovski si se va incheia la Verde Stop Arena. Tematica paradei SkirtBike este ”Vintage Chic”, biciclistele pot purta tinute cu accesorii din dantela, modele florale sau palarii romantice.

In cadrul festivalului vor concerta EYEDROPS si Abasc Hub, iar atmosfera va fi intretinuta de Ground Zero Beer. De asemenea, evenimentul se va bucura de prezenta unor invitati speciali, sustinatori ai comunitatii de biciclisti si ai ciclismului in Romania.

”De la eveniment nu vor lipsi surprizele din partea partenerilor nostri.De asemenea, vom avea o prezentare de moda Cycle Chic, concursuri cu premii si tombole ad-hoc, Bike Bazar cu accesorii handmade, expozitii de biciclete si accesorii pentru femei, parcare velo, ateliere de reparatii biciclete, Portret de Biciclista si food corner. Asadar, ii asteptam la festival pe toti bucurestenii care au sau nu o bicicleta”, declara Simona Botner, organizatoare SkirtBike.

E cool sa pedalezi eco friendly!

Editia din acest an vine cu o noutate, atat pentru organizatori cat si pentru participanti. La initiativa partenerilor de la inVerde.ro se va implementa un sistem de colectare selectiva a deseurilor de ambalaj.

”Taxa de participare va consta in deseuri. Participantii sunt rugati sa aduca, simbolic, cateva deseuri, fie ca vorbim de doza de racoritoare abia consumata, petul unei sticle de apa sau chiar deseurile de ambalaj colectate in ultima saptamana acasa. Aceasta actiune are si un scop caritabil, in semn de recunostinta fata de gestul participantilor, unul dintre sponsorii Festivalului va dona trei biciclete unui Centru pentru Copii”, spune Mihaela Papazu – Director executiv Asociatia Planeta Verde.  

Parteneri organizatori: Asociatia Beneva&Verde Stop Arena, inVerde

Bicicleta oficiala SkirtBike: Bicicletele Pegas

Sponsori:LONCOLOR, Banca Transilvania,TEX,SEVENTEEN Cosmetics, MiniPRIX,AQUA Carpatica,TEZYO,BeanZ Café, Yves Rocher Romania, ,Melon Helmets.

Parteneri ECO:Fepra, Romprest, Tara Luanei, Biblioteca Metropolitana.

Parteneri media: Revista Marie Claire, Romania Pozitiva, Think Outside The Box, AmDoar18Ani.ro, ActiveNews, Radio Deea, Hai cu Bicla, Revista Atelierul, team365.ro, DivaInBocanci.ro,  Bucharest Style, Social Agenda, FreeRider.ro.

Despre SkirtBike

SkirtBike este cea mai mare comunitate a biciclistelor, o manifestare cultural-fashionista, prin care reprezentantele sexului frumos adera la o cauza urbana si isi dau frau liber imaginatiei cromatice si bunuIui gust vestimentar. Evenimentul promoveaza atat emanciparea femeilor, activand astfel Drepturile Femeilor intr-o societate contemporana moderna, cat si un mijloc alternativ de transport, dictand un trend de viata sanatos si prietenos cu mediul. Prin insasi scopul sau, SkirtBike face parte din miscarea ciclista internationala,  contribuind la efortul de a schimba perceptia omului modern asupra vietii in urbe si a oferi un model sustenabil de transport, usor de replicat si in alte orase.

La ultima editie SkirtBike au participat 5.000 de bicicliste in Bucuresti. In 2017, evenimentul are loc in 16 orase: Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Galati, Miercurea-Ciuc, Oradea, Suceava, Sighet, Targu-Mures.

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.