Malagamba Bucurestiului IV

A patra intalnire ‘’ Malagamba Bucurestiului’’ a avut loc la Frizeria de Lux Bucuresti – Brici, din Calea Floreasca 111-113. Brici este o frizerie de lux si bar, cu un stoc masiv de servicii de calitate si alcool tare pentru clientii care vor sa arate si sa se simta speciali.

 

Proiectul vrea sa renască curentul malagambist al perioadei interbelice prin stilul vestimentar tipic întâlnirilor de sâmbătă seara lansate de celebrul Sergiu Malagamba, in conjunctura schimbarilor produse in societatea romanesca de atunci si acum.

Despre Sergiu Malagamba

Sergiu Malagamba era un icon din Republica Moldova si Romania interbelica, prin stilul sau deosebit si prin faptul ca a introdus muzica de jazz in lumea culturala a vremii. Malagamba avea un stil vestimentar unic, era un trendsetter, un boem bulevardier carismatic. Acesta a fost imitat de tinerii bucuresteni, care doreau sa traiasca si gandeasca liber.

 

Constantin Tanase i-a lansat chiar un celebru cuplet si dans numit Malagamba, iar apoi, marele jazz-ist Jonny Raducanu, i-a adus omagii in concertele sale, care transcedinchistata perioada comunista.

Acest curent indrazneț si liber, a fost afectat de regimul Antonescu prin închiderea lui Malagamba in ’42 intr-un centru de reeducare. Faptul a declanșat o revoluție spontana a elevilor din liceele bucureștene, care au protestat public pe Calea Victoriei.

 

S.T.U.P a reusit sa renasca trend-ul Malagamba, relansand in trecut si continuand sa faca acest lucru, curentul dandy-ului bucurestean, boem, fantezist, poetic, provocand prin promovarea esteticii frumosului in lumea culturala, si nu numai. Intr-o Romanie post-decembrista, in care moda masculina este sufocata de o „uniformizare” a brandurilor transnationale, proiectul expune un barbat cu identitate, cu un stil vestimentar original si unic.

Fotografiile poarta semnatura artistului – The Storyalist iar clipul de prezentare a fost realizat de regizorul Alex Vlad.

Malagamba Bucurestiului IV

Posted by BRICI on 19 Aprilie 2017

Parteneri: BRICI / BaByliss Romania / Jagermeister / True / Dom’ Profesor / Musette / HauteBeautikParfumerie / LoSpaccio / BeautyOne / VitaminAqua / GarajulFrancez /

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.