Turist in Bucuresti: Ep 1 – 5 Lucruri de facut intr-o zi in Bucuresti (zona Romana-Victoriei)

Incepem seria de episoade “Turist in Bucuresti”, in care alaturi de noi vei descoperi ce poti face o zi in Bucuresti in diferite zone din oras. Incepem cu zona Romana-Victoriei, unde iti propunem activitati cat mai variate. Asadar, porneste si tu pe traseul nostru atunci cand ai o zi mai lejera sau cateva ore libere:

Episodul 1 – 5 lucruri de facut intr-o zi in Bucuresti (Romana-Victoriei)

1. Incepe ziua cu o cafea de specialitate la Sonder (strada Vasile Alecsandri nr 3)

O zi buna incepe cu o cafea buna, iar o cafea de specialitate nu va da niciodata gres! Incepe ziua cu o cafea la Sonder, o cafenea cu un design super cool cu accente naturale. Ia-ti cafeaua to go sau savureaz-o pe terasa mica si cocheta a localului.

2. Descopera zona ideala pentru hang out – The Landmark (strada Vasile Alecsandri nr 4)

Daca optezi pentru optiunea To go, fa o oprire la The Landmark. Cladirea gazduieste mai multe locatii de going out si este o zona ideala pentru poze. Aici gasesti o cafenea Ted’s, o gelaterie Freddi si o terasa super glam pentru o zi calduroasa sau o seara de primavara – Decandance – Bar si Restaurant. Intreg locul are o super atmosfera care te indeamna la ore infinite de povesti alaturi de prieteni, sau, de ce nu, la un date.

3. Mergi la Muzeul Frederic si Cecilia Cutescu-Storck (strada Vasile Alecsadri nr 16)

Dupa ce cafeaua isi face efectul, e timpul sa descoperi una dintre cele mai frumoase case din Bucuresti – Muzeul Frederic si Cecilia Cutescu-Storck. Strada care te duce la muzeu te va duce cu gandul la Anglia, iar cladirea iti va capta atentia imediat. Muzeul este casa in care au locuit sculptorul Frederic Storck si pictorita Cecilia Cutescu-Storck si unde se afla operele lor, precum si atelierele lor de lucru si o gradina impresionanta plina de sculpturi.

4. Fa o oprire la Muzeul Hartilor (strada Londra nr 39)

Desi cand auzi harti poate nu te simti inspirat sa dai o fuga la muzeu, acest loc chiar merita vizitat! Cladirea de pe Londra sigur ti-a atras atentia pana acum, insa probabil nu ai stiut ca gazduieste un muzeu. Si, nu orice muzeu, ci unul care se poate mandri cu cele mai frumoase opere pe tavan, precum si parti de istorie a Romaniei.

5. Incheie ziua cu o tura de SH shopping (zona Titulescu si Ion Mihalache)

Dupa o zi plina de plimbari, muzee noi si locuri misto de going out, este timpul pentru o tura de shopping! Dar, de data aceasta nu ne referim la orice shopping poti face in mall, ci la unul special dedicat comorilor vintage. Astfel, de la strada Londra porneste spre Victoriei si apoi pe Nicolae Titulescu, unde vei descoperi un SH mic de cartier plin cu comori si preturi unice foarte mici, precum si second hand-ul Humana ( Șoseaua Nicolae Titulescu 61-71). De acolo, porneste spre Monda – Ion Mihalache nr 45, un drum de maxim 10 minute, la finalul caruia vei putea descoperi si mai multe comori vintage.

Foto credit

Distractie placuta in a fi turist in Bucuresti si a descoperi comorile acestui oras!

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.