Late Media Lunch intr-un local cu vibe portughez - Dancing Lobster

Luni, 5 februarie 2018, vedetele si bloggerii si-au dat intalnire la degustarea meniului Dancing Lobster, situat in centrul Capitalei, Str. Glodeni nr. 3.

Dancing Lobster este un restaurant axat pe gastronomia portugheza reinterpretata, care are ca principale atuuri pestele si fructele de mare proaspete, dar si serviciile oferite la masa.

,,Am visat sa aducem Portugalia la indemana gurmanzilor din Romania. De la echipa, pana la ingrediente, vinuri, design si muzica, am construit realmente o poveste autentica, reala, cu emotii, gust si atingeri portugheze. Si sper ca tot mai multi romani sa vina, sa descopere si sa se indragostească de povestea noastra”, declara Jose Gaspar, creatorul Dancing Lobster.

Aprovizionarea se face de doua ori pe saptamana, iar cei care doresc le pot cumpara si pregati acasa; la intrarea in restaurant clientii sunt intampinati de un magazin cu delicatese 100% portugheze, pe care le clientii le pot lua acasa: de la conserve din peste, la diferite tipuri de uleiuri, vinuri si alte delicatese.

Selectia este riguroasa: crevetii sunt din Mozambic, dorada este de captura, din Atlantic, iar meniul include, cu precadere, specii de peste oceanic mai rar intalnite in restaurantele din Romania: cambula, calcanul de Atlantic, pestele-unditar, epinefelul (pestele grouper) sau barbunul.

Spatiul este impartit in mai multe zone, avand capacitatea de a gazdui clienti a la carte pana la 80 de persoane. Pentru evenimentele standing, Dancing Lobster poate gazdui pana la 150 de persoane. Pe langa sala principala, restaurantul are si un salon VIP, de 10 locuri, ai carui pereti sunt decorati cu peste 400 de sticle de vin din toata lumea.

Designul au fost gandit impreuna cu arhitectul Victor Grosu, recunoscut pentru proiectele sale de amenajare din zona restaurantelor si barurilor. Culoarea albastră este punctul focal al designului si conceptului amenajarii interioare, ea creând un contrast puternic cu panourile perforate rosii din spatiu asemănător cu modul in care o langusta apare pe malul oceanului.

Intrand avansat in zona principala de luat masa, o bucatarie deschisa are intentia de a oferi clientilor o vedere clara a procesului de preparare si gatire. Un rosu cald – intocmai cozii de homar – imparte spatiul, creand o zona lunga de sedere. Estetica inspirata a interiorului este si rezultatul reflexiilor create de textura lucioasa a parietalelor. Pentru a completa motivul portughez, albastru si alb, au fost adăugate placi azulejo, creand o interesanta rasturnare spatiala si subliniind diferite zone ale spatiului amenajat luminos si tonic.

Meniul de vinuri de la Dancing Lobster cuprinde o selectie de 160 de etichete de vin din Romania si din tarile care au un cuvant de spus la nivel mondial, aproximativ 20% din vinuri fiind portugheze. Pe langa acestea, in meniu se regasesc si vinuri spumante, sampanii si vinuri de Porto, care sunt servite ca digestiv la incheierea mesei.

Meniu degustare “Media Dinner”

Petisco portugheze (Daca cautați o experienta cu adevarat portugheza va recomandam sa faceti o masa doar din “petiscos” adică gustari portugheze.

Mancarea vine in portii mai mici, ca sa puteti ”explora” cat mai mult. Pentru o masă in doi, merită sa comandati cel putin 5-6 preparate.)

Midii portugheze in sos rosu

Creveti “a guilho” cu usturoi

Pica Pau de vita cu muraturi si masline portugheze

Caracatita “a galega” cu salata

Iar deoarece fructele de mare nu intotdeauna sunt satioase recomandam la sfarsitul mesei un “prego” de ton facut cu paine din insula Madeira denumită “bolode caco” care se pregateste cu cartofi dulci, cerneala de sepie sau rucola.

Desert - Faimosul “Pastel de nata”

Str. Glodeni 3, (Pescariu Sports & Spa)

Info si rezervari: +40 770 690 886

Web: www.dancinglobster.ro

 

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.