Lancel, povestea gentilor chic frantuzesti

Joi am participat la conferinta de presa a brandului Lancel, unde am aflat mai multe despre faimoasa casa  frantuzesca, fondata de catre Angèle Lancel in 1876 cu un prim boutique langa Opera Garnier din Paris. Deschis la inceput drept un boutique cu articole destinate fumatorilor, Madame Lancel se orienteaza in scurt timp catre marochinaria de lux pentru doamne, fiind o vizionara si un etalon al bunului gust, pe o piata in care, la finalul secolului 19, mai activau inca trei companii devenite icons ulterior – Hermès  (articole pentru hipism), Louis Vuitton (artizani ai bagajelor) și Bally (la origine producatori de pantofi).

L de Lancel – Eleganta effortless

Pe 28 martie a avut loc inaugurarea oficiala a boutique-lui Lancel pe Calea Victoriei 118. Odata cu lansarea campaniei, gazdele au dezvaluit noua campanie de promovare a posetei « L » de Lancel, o geanta pentru „Elles”.

„Elles” sunt  frantuzoaicele si, in general, toate femeile binecuvantate cu chic natural, cu eleganta fara efort, cu incredere in sine debordanta: intr-un cuvant, cu stil. Lor le este dedicata poseta L. Pentru Casa Lancel, ele au fost intotdeauna eroine, surse de inspiratie fara sfârsit: femei ale lumii, femei cu inteligenta si spirit. Cu L, Maison Haute Maroquinerie – infiintata la Paris, in 1876 – aduce un omagiu unei atitudini, unui chic nealterat de ostentatie. Originile sale sunt intr-un model de epoca din 1970, care se afla in muzeul casei. Acesta ofera o baza ideala pentru a sublinia liniile pure, materiale de inalta calitate si savoir-faire in artizanatul marochinariei de lux. Numai emblema discreta a doua cleme de metal in forma de L ofera un memento ca aceasta este o creatie Lancel, caracterul sau inconfundabil este reflectat in fotografia lui Patrick Demarchelier.

Casa Lancel propune o gama larga de genti si accesorii din piele pentru femei si barbati precum si produse sofisticate de bagajerie.  In segmentul feminin, gentile iconice ale casei sunt: modelul Brigitte Bardot, modelul Adjani, modelul Premier Flirt si modelul L’Angele. In fiecare sezon aceste modele sunt produse in serii limitate care ofera  clientilor o anumita distinctie si personalitate bine definita. O alta  particularitate a casei este data de posibilitatea de  a comanda genti unice, personalizate cu initialele clientului si confectionate din piei rare, speciale (crocodil, strut, piton etc.)

Conferinta de presa a fost urmata de un cocktail in boutique-ul Lancel din Calea Victoriei, nr. 112, unde jurnalistii au admirat Expozitia Vintage compusa din trei dintre modelele celebre de genti ale anilor 1900, create de insasi Angele Lancel, fondatoarea marcii. Acestea au ajuns in premiera in Romania, iar dupa eveniment se vor intoarce  in muzeul de la Paris.  Expozitia vintage va fi deschisa publicului larg in zilele de vineri, 29 si sâmbata, 30 martie intre orele 10.00-20.00.

 

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.