Inspiration from Home [Part 2] – Geia Manole #stamacasa

Geia Manole – Part 2 – Inspiration from home

#Stamacasa asa ca dorim sa incepem o noua serie de articole inspirationale si creative care sa iti dea idei de activitati cat timp esti home. E important sa te reinventezi, sa fii motivat, pozitiv si sa privesti spre viitor. Astfel, am ales mai multi oameni creativi din industrii diferite carora le-am propus sa ne povesteasca o zi din viata lor acasa, cu bune cu rele, cu provocari, dar si cu recomandari creative pentru voi.

Meet Geia Manole, un PR & Marketing Manager care mereu ne face viata mai frumoasa cu pozele ei inspirationale de pe Instagram. Fiecare colt pe care il pozeaza devine o sursa instanta de inspiratie, filtrele ei spun povesti, iar paharele de vin adesea pozate te indeamna la noi vise. Desi lucreaza adeseori la birou la Le Squad sau remote prin diverse cafenele in oras, merge la evenimente si este pasionata de cafea si vin in cele mai cool locuri din Bucuresti, acum Geia si-a adaptat viata Instagramabila acasa si iata ce s-a schimbat:

1. Cum se desfasoara o zi acasa?

Acum in starea asta de nebunie, isterie si pandemie e putin mai diferit ca inainte, pentru ca ma apasa psihic intregul context. Dar sunt oricum obisnuita cu work from home, pentru ca deseori aleg sa lucrez de acasa, sau uneori dintr-un loc dragut si drag mie, de obicei o cafenea. Faceam asta pentru ca ma ajuta ca sa fiu mai creativa, uneori. Si ma incarca mult sa stiu ca am libertatea de a alege eu, si asta a fost si va fi minunat mereu la jobul meu de acum, de fapt deschiderea „sefilor” mei si intelegerea. Acum e la fel ca inainte, cobor, imi fac cafea, imi asez laptopul pe blatul de la geam, la care am visat de multe ori, si urmez cursul firesc al unei zile de lucru-mailuri, proiecte, mesaje sau telefoane.

2. Ce faci in plus acum fata de inainte?

Nu fac ceva in plus, doar ca pare ca am mai mult liber cat sa daram casa (rade) sper ca nu… dar macar o mai asez, reusesc sa pun la punct tot ceea ce am amanat. Si am timp sa citesc mai mult, asta clar da. Oricum ma simt ca intr-un 24/24 continuu, pentru ca oarecum am aceleasi activitati indiferent de ora zilei… pot lucra pana la 20:00, sau pot citi la 8:00… nu fac chiar asa, dar am libertate mare oricum.
Insa, important este sa nu uitam ca in anumite industrii, cum este si a mea, work from home e work from home, si poate fi facut de oriunde, si in aceasta perioada. Dar ceea ce este clar diferit este ca STAU ACASA si pentru mine chiar este foarte greu pentru ca aveam un stil de viata foarte activ si eram deseori in oras, la evenimente, cu prietenii, la shooping pentru casa sau la ai mei.

 

”Acum am mai mult timp pentru mine si pentru casa.”

3. Ce iti propui sa inveti/ o activitate noua?
Am zis ca daca tot e timp, timp pentru orice, sa reusesc sa pun cap-coada niste mood boarduri pentru viitorul dressing si celalalt dormitor.
Pentru ca sunt o persoana oricum destul de meticuloasa si imi ia timp ca sa ma hotarasc… am prea multe idei si asta face si mai dificila decizia. De exemplu, imi caut o canapea de 6 luni, niciodata parca nu e cea mai cea. (rade)

4. Care e hobby-ul tau preferat de stat acasa?
Nu fac ceva special, sau nou, sau diferit… cred ca invat cu adevarat sa stau acasa, si mai ales sa analizez ce inseamna libertatea, cat de minunat era cand puteam face orice, oricand, oriunde. Aveam chef de cafea buna, ma urcam in masina si plecam… voiam paste in locul meu preferat, ieseam. Imi doream o cina cu prietenii, plecam la shooping si rapid ne strangeam… acum, zic doamne ajuta ca suntem „tintuiti” fara sa avem vreo boala, pentru ca macar ne putem misca prin casa, curte, in fata blocului… ceea ce absolut minunat.

5. Care este cea mai mare provocare in a sta acasa?
Asta, de a sta in casa. (rade). Pentru mine care plecam la 9.30 am si mai ajungeam la 10 pm in cazurile bune, acum chiar e o provocare.
Am invatat sa am rabdare, sa stau, sa am si mai multa rabdare cu mine, sa imi gasesc in continuare creativitatea si chiar sa profit de tot timpul asta. Asa mi-am dat seama ca am avut timp sa lacuiesc scaunul de afara pentru plaja, scara de la pod, sa modific niste scaune, sa fac curat in dulapul cu haine, sa asez documente si facturi, si toate celelalte pe care pana acum le amanasem… pentru ca pana acum weekendurile imi erau agitate, voiam sa fac cat mai multe lucruri in oras sau pe langa, nu sa stau in casa. Acum am mai mult timp pentru mine si pentru casa.

Recommended Posts
Showing 2 comments
 • Anca
  Reply

  Great work, well done 👏👏💋

  • Bucharest-style
   Reply

   Multumim! :*

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.