Florin Dobre si-a prezentat colectia la Londra

 

Florin Dobre SS15 16 June 2014

Florin Dobre SS15 16 June 2014-2

Florin Dobre SS15 16 June 2014-16

Florin Dobre SS15 16 June 2014-4

 

Florin Dobre SS15 16 June 2014-6

 

Florin Dobre SS15 16 June 2014-9

Florin Dobre SS15 16 June 2014-18

Artistul si designer-ul roman Florin Dobre si-a prezentat cea mai recenta colectie „Back to London with 62.2 Meters” in capitala britanica luni, 16 iunie 2014.

O abordare unica si originala, evenimentul s-a desfasurat in cinci locatii, pe strazile londoneze – un mod inedit de a aduce un omagiu barbatilor boemi care au lansat curentul modernismului avangardist european, ce se regaseste in orice aspect al modei masculine actuale.

Spectacolul de moda, de fapt o fuziune de expresii artistice, a constat intr-o calatorie de la o locatie la alta cu un autobuz tipic britanic, un double decker rosu ca focul, strazile devenind podiumuri de defilare, iar trecatorii spectatori de moment, in interiorul unui memorabil, dar emefer show care si-a propus de fapt celebrarea momentului in sine.

In colaborare cu departamentul de creatie de la Dorobantul S.A., una dintre cele mai vechi si prestigioase fabrici de materiale textile din Romania, Florin Dobre a interpretat in mod stralucit toate aceste stari de spirit. La realizarea colectiei, designerul a folosit o singura bucata de material textil in lungime de 62,2 metri – de unde si numele prezentarii. Materialul are o tesatura cu un tipar unic, simbolic, reprezentand o singura strada, folosind culori predominante in portul traditional romanesc.

Tiparul exprima diversitatea rasei umane, a sentimentelor, starilor, emotiilor, dar si unicitatea noastra ca indivizi liberi in cautarea adevarului absolut.  Tinutele sunt completate de sandale si accesorii create special pentru aceasta colectie de Florin, impreuna cu artisti romani.

Deopotriva serios si ludic, Florin si-a lasat prin colectiile sale amprenta atat la Paris cat si la Londra, sub semnul unei interpretari moderne ale clasicului masculin. ‘’Back to London with 62.2 Meters’’ este expresia artistica prin care Florin Dobre destainuie o farama din “tesatura”, din identitatea sufletului romanesc, in cosmopolita lume a metropolei londoneze.

Eveniment realizat cu sprijinul Ambasadei Romaniei la Londra si al Institutului Cultural Roman.

Parteneri: Societatea Dorobantul SA / MediaCarsLondon.com / BICA / EVENTers / HESS Autoconcept / Atelier Make-up Paris / CRREDAE / Cufarul Cu Vechituri / Vlad Vladoo / St Pancras

Parteneri media : Etiquette / Still Masculin / InStilulMeu/ Lookool / Andrei Vulpescu / DivaHair / MyFashionTeam.tv / Romania Fashion  / ReadMyMind / Jurnal LifeStyle / BucharestStyle / EpressTheStyle /

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.