,,Fac bine” – Tricou cu IMPACT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fundatia ,,Noi orizonturi” a lansat campania ,,Tricouri cu IMPACT” si odata cu ea ne-a provocat sa ne amintim actiuni de voluntariat care ne-au fost drage, iata mai jos amintirile noastre:

Raluca

In urma cu mai bine de un an am descoperit pagina de Facebook a unui om minunat care m-a impresionat foarte tare. Kola Kariola, prin forte proprii, a reusit sa salveze peste 500 de caini, atat de pe strada, cat si din adaposturile publice, a construit un adapost pentru acestia si se ocupa constant de gasirea unor adoptatori pentru patrupede. Lunar, asociatia cu acelasi nume infiintata de acesta, organizeaza o colecta de mancare pentru cainii de la adapost, si de fiecare data cand am oportunitatea incerc sa-i ajut. Ma bucura enorm ca exista o astfel de initiativa pentru cateii din Romania !

Silvia

In facultate, alaturi de cativa buni prieteni am hotarat sa facem o campanie de Craciun, alaturi de Crucea Rosie, pentru copii din scolile sarace din sectorul 1. Toata facultatea ajunsese sa ne stie in preajma Craciunului drept acei oamenii care ii terorizau cu campania de strangere de fonduri si care le spuneau neincetat ca e posibil ca niste simpli studenti de la FJSC sa poata ajuta o intreaga scoala de gimnaziu cu copii cu o situatie financiara precara. Dupa colecta finala fugeam la un hypermarket si umpleam pungi de cadouri cu multe dulciuri. Totusi, cel mai frumos moment era cand ajungeam la Scolile din sectorul 1 si inmanam cadourile. Zambetele sincere ale acelor copii nu le-am uitat nici azi si sunt printre cele mai fericite momente din viata mea.

Tricourile cu impact au fost realizate voluntar de artisti romania si 50% dintre valoare lor vor fi donati programului IMPACT al Fundatiei ,,Noi Orizonturi”, o fundatie care de 15 ani se dedica tinerilor si comunitatii, inovand si sustinand programe de educatie prin experienţă pentru tineri. Si pentru a intelege mai bine acest proiect iata un exemplu : „Ciresarii” sunt membri intr-un Club de voluntariat IMPACT si invata la o scoală speciala din Cluj. Alaturi de profesoarele lor, voluntare si ele in programul IMPACT, au vrut sa promoveze diversitatea in mai multe scoli din oras. Si au vrut sa arate ce lucruri frumoase pot crea copiii care invata intr-o scoala speciala. Asa ca au organizat o serie de întalniri, in care toti elevii s-au bucurat de tot felul de ateliere: de la olarit si pana la origami.”, mai multe despre proiecte lor aici.

Silvia: Tricou Impact ,,Fac bine”, fusta Kurtmann, jacheta Venera Arapu, botine Motivi.’

Raluca: Tricou Impact ,,Fac bine”, fusta Kurtmann, jacheta Mini Prix.

Locatie: Distrikt 42

Foto: Alexandru Cristea

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.