Excursie de o zi Bucuresti – judetul Brasov – Descopera 5 comori naturale pe care le poti admira

Excursie de o zi Bucuresti – judetul Brasov

Anul acesta a fost unul foarte diferit pentru noi – asa ca am incercat sa facem cat mai multe lucruri noi, sa fim mai spontane si sa spunem “Da” mai des oportunitatilor. Asa ca intr-o zi Raluca a descoperit conceptul ”Hai sa socializam”, excursii pentru pasionatii de calatorii care poate isi doresc sa mearga mai des in excursii dragute chiar si atunci cand prietenii lor nu sunt disponibili sau poate nu au o masina la indemana sau carora pur si simplu le surad ideile minunate propuse de acest concept. Astfel, ne-am dus in prima excursie Bucuresti – judetul Brasov si ne-a placut atat de mult incat cu siguranta vom mai merge in astfel de excursii si vrem sa impartasim traseul cu voi, poate doriti sa evadati curand din Bucuresti:

Excursie la Complexul geologic Racosul de Jos – Comuna Racos

Putin mai sus de casele sasesti din satul Racos vei putea descoperi Complexul geologic Racosul de Jos, ce cuprinde minuni naturale precum Vulcanul si Canionul Racos, Coloane de bazalt si Lacul de smarald. Fiecare are frumusetea ei, asa ca descopera mai jos povestea fiecarui obiectiv:

1. Vulcanul si Canionul Racos

Vulcanul stins de la Racos este mai grandios decat pare si iti ofera o priveliste superba. Intregul canion format in jurul vulcanului este spectaculos si merita o plimbare pana acolo, iti garantam peisaje rare! Se spune ca acest vulcan este asemanator cu celebrul vulcan Etna din Italia, deorece in ambele locuri se gasesc aceleasi tipuri de roci si culori. Totodata, aici au fost descoperite mai multe tipuri de zgura, cenusa, bombe vulcanice, piatra ponce, bazalturi, lave intarite si multe, multe altele.

 

2. Lacul de smarald

Cu o adancime de 10 metri, Lacul de smarald isi are denumirea de la insasi culoarea speciala care il face o adevarata atractie turistica. Acesta este popasul ideal dupa ce parcugi intregul Complex geologic. Te poti odihni printre stanci si flori pentru a servi masa de pranz cu care poti veni la tine (in complex gasesti doar o mica zona cu bauturi, gratar si porumb fiert). Desi scaldatul este interzis, poti pasi in apa, pentru a te relaxa si pentru a admira din plin acest lac superb.

3. Coloanele de bazalt

Cu o inaltime de apriximativ 10-15 metri, Coloanele de bazalt sunt o atractie spectaculoasa care merita vazuta in excursia ta. Aceste formatiuni au luat nastere prin racirea lavei vulcanice si se intind pe o latime de 1,10 hectare.

Sinca Veche si Rasnov – alte comori ascunse in judetul Brasov

4. Templul ursitelor – Sinca Veche 

Se spune ca daca vii aici ti se poate schimba destinul! Templul ursitelor este incarcat cu energie vindecatoare si are rolul de a-ti indeplini dotintele, daca crezi cu adevarat! Vechi de mai bine de 7000 de ani, templul este plin de picturi rupestre, iar originile sale sunt pline de mister. In jurul templului vei descoperi un complex-gradina foarte modern, prin care te poti plimba.

5. Pestera Valea Cetatii – Rasnov

Dupa un drum de aproximativ 20 de minute prin padurile de la Rasnov vei ajunge la Pestera Valea Cetatii, o pestera mare si impresionanta, unde in perioada din afara pandemiei au loc si concerte de muzica clasica. Pestera a fost amenajata si inclusa in circuit in 2011 si este amenajata foarte bine si luminata, iar in interiorul ei vei avea parte de un tur ghidat.

Asta a fost excursia noastra de o zi! Speram ca v-a placut si ca v-am motivat sa spuneti “Da” mai des provocarilor si sa porniti in excursii noi, descoperind din ce in ce mai mult Romania noastra frumoasa!

XOXO,

Silvia si Raluca

Foto credit: Hai sa socializam, Arhiva personala

Recent Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.