Take a look at: Gala AVANPREMIERE editia 12

Aseara a avut loc cea de-a 12 editie a Galei AVANPREMIERE unde nume importante din designul romanesc si-au prezentat noile colectii. Iata propunerile lor:

Iris Serban – Lights

Pantofi: OTTER

Accesorii: MARIA FILIPESCU

Un contrast puternic intre lumina si intuneric, colectia Lights cuprinde croiuri inedite, juxtapuneri si insertii, accesorizate metallic. Principalul component, sacoul, intra in contrast cu elemente romantice, florale, broderii cu aplicatii delicate, tull de matase, stofa lana, piele sau blana naturala, care acopera volumetric parte superioara a corpului. Detalii care exprima personajul urban, altfel, decat cel pe care il cunoastem.

M12 – Jangala

Accesorii: M12

Jangala te pozitioneaza sub baldachinul bogat in frunze al copacilor junglei din Nicaragua. Desi accesoriul de baza, umbrela, lipseste din context, femeia teleportata de M12 in acel cadru, este totusi echipata corespunzator: coaturi si trench-coaturi din faś simplu, faś brodat si material de camuflaj; nota de feminitate si eleganta este redata de rochiile din matase si piesele din voal creponat. Accesoriile ofera personajului verticalitate si increderea de a putea cuceeri acel teritoriu necunoscut.

 

A&S Negulescu – ELIDYR

Accesorii: A&S Negulescu, Stefan Ciobotariu, Andrei Podiuc

Pantofi: IL PASSO

A & S Negulescu exploreaza prin noua colectie “Elidyr” toamna/iarna 2013/2014 un taram de poveste in care realul si fantasticul fuzioneaza si evidentiaza cercetarea universului medieval, accentuand zborul celor mai intense trairi  descatusate in lumi imaginare deja manisfestate si in colectiile precedente. Asemeni unei fapturi fantastice, personajul propus, desprins din ireal, ramane insa ancorat in actualitate prin nuantele, materialele si elementele de croi futuriste integrate conceptual. Daca in primele colectii  A&S Negulescu si-au manifestat afinitatea pentru universul gotic, zbor si elemente de armura exploatate prin prelucrarea volumetriilor experimentale in piele naturala si materiale adiacente, in “Elidyr” insa, cercetarea elementelor medievale le-au inspirat in integrarea accesoriilor din alama si a platosei din fibra de sticla prelucrate manual.

 

Bianca Popp – Better, Bitter, Butter-fly

Viata ca lupta a devenirii este tema colectiei. Este o colectie inspirata din riturile de trecere si din lupta perpetua pe care o ducem pentru a deveni cine suntem meniti sa fim, pentru a supravietui propriilor demoni si a dovedi ca suntem macar cu cateva nuante mai buni. Mai buni decat noi ieri, mai buni decat noi cei din ochii celorlalti, mai buni decat au sperat parintii si profesorii nostri. Metamorfoza noastra ca oameni, chiar daca nu este la fel de evidenta ca cea a fluturilor, este la fel de profunda in termeni de capacitati, de teritoriu acoperit si de puncte din care privim lumea. Materialele folosite sunt foarte tehnice, de criza, dezastru si razboi: impermeabile, rezistente, recuperate, imprumutate, gasite, reciclate.

 

Florina Ivascu – ARHI COUTOURE

Pantofi: Il Passo

Accesorii: Mihaela Giura

Creatia impune frumoasa experienta din Atelierele „Les Arts Decoratifs – Palais du Louvre” și colaborarea cu „Maison LESAGE Paris”, aplicand sub indrumarea stilistilor de broderie conceptul personal de forme, explorand strategii in design precum asocierea neașteptată a diferitelor materiale, incluzand suprarealismul si ideea transgresiunii formelor.
Am dezvoltat in aceasta colecție noi volume de broderie ce reprezinta cel mai elaborat proces al colectiei. Se urmărește fuzionarea broderiei prin formele volumetrice, explozive, amorfe și materialele neconvenționale cu bazele clar construite si detalii funcționale pentru a se evidenția reciproc intr-o forma „Couture” moderna, elaborata ca un ,,antidot al uniformizarii”. Reperele de inspirație sunt spațiile și unghiurile arhitecturii „Eichler”, transparența și liniile de baza functionale, curate. Se regasesc nuanțe calde, „pastiche”, reflexii translucide create de conglomerate de margele, cristale și structuri de broderie artizanal lucrate din plastic. 

Rhea Costa – Cruise 2014

Pantofi: Cathias Edeline by Rhea Costa

Accesorii: Rhea Costa

Colectia prezinta piese care pot fi purtate zi de zi, in orice context, dar care nu se pierd in cotidian. Este o colectie ce aduce in prim plan materiale si texturi versatile precum bumbacul, vascoza, matasea, pielea, tulle-ul, voalul, transformate in piese structurale, cu o puternica influenta arhitecturala, fiecare avand tiparul sau unic, modelat manual. Culorile folosite sunt variante, pornind de la alb, negru, tonuri de auriu, pana la nuante pudrate de corai, portocaliu, galben, turcoaz, menta, rose.

 

 

Alex Tunsu – First Breath

Pantofi: Il Passo

Din momentul in care ne nastem, timpul incepe sa ne ia, treptat viata inapoi. Embriogeneza umana este procesul ce insumeaza diviziunile si diferentierile celulare la nivelul embrionului uman; din acest moment, pielea este construita strat cu strat si capata noi dimensiuni fiind influentata atat de mediul intern cat si de factorii externi. Privita in decursul evolutiei sale, pielea se regenereaza si se deformeaza, modificand constant aspectul exterior al omului. De la primul suflu, la nastere, cand contactul cu mediul exterior este cel ma dificil, fiinta umana ramane captiva in carcasa epiteliala pana in ultimul moment al vietii, cand se indreapta spre lumina ce-i va da posibilitatea inceperii calatoriei spirituale. Colectia “First breath” este o metafora referitoare la procesul multidimensional al dezvoltarii umane si contine piese ce au rolul deformarii subtile a exteriorului purtatorului prin texturi si structuri ce imita stratificarea pielii.

 

 

Fe[Male] – Emotional Intelligence

Interactionam cu emotiile noastre. Construim lumea in jurul nostru. Ne-o imaginam asa cum dorim. Interactionam cu alti oameni. Simtim..sau nu. Ne ranim, ne indoim, ne conformam, ne topim, ne rupem, ne construim, ne pliem. Schimbam lucruri constant.Totul este miscare. Hainele sunt expresia emotiilor noastre. Si femeia Fe[Male] este intotdeauna LIBERA, este frumoasa, imprevizibila, astfel este noua noastra colectie.

Simona Semen – Black Ice 2013/2014

Pantofi: Il Passo

Harnasamente: Alexandra Abraham

Pasiunea pentru călătorie – acum zona anglo saxonă, cu accent pe clanurile şi castelele Irlandei – pentru filme (2013 şi 2014 fiind anii dedicaţi filmelor SF si fantasy), dar mai ales pentru studiul aprofundat al tendinţelor şi mai nou, al prognozelor (masterand în studiul trendurilor de modă la UNARTE Bucureşti), toate acestea se regasesc în noua colecţie Black Ice, toamnă – iarnă 2013/2014 Simona Semen. În noua colecţie sunt puse împreună elementele tradiţionale specifice – fuste, şorţuri, kilt-uri – cu accente militare şi detalii sport. Lor li se adaugă o gamă de materiale tehnologice  cu un look general futurist (dantelă, denim şi stofă peliculizate). Regăsim apoi în construcţia produselor dinamica continuă între ceaţa ce se ridică şi lumina ce coboară dinspre culmi – în mod unic – pe versanţii iralndezi. Întreaga colecţie este văzută ca o călătorie a luminii peste tărâmurile încărcate de poveşti – revelându-le – până la explorarea apei şi mai apoi a gheţii, ce devine, încet, încet, tăcută şi întunecată ca un cântec al ielelor din tradiţiile ancestrale româneşti.

 

Natalia Vasiliev – Guell Sunset 2013/2014

Accesorii: Raluca Buzura

Incaltaminte: Cristian Albu

Noua colectie Natalia Vasiliev 2013-2014 este inspirata de Barcelona, de acea axa fundamentala a Cataluniei ce incepe sus, in parcul Guell, pulsand ca o inima sub coloanele Esplanadei, coboara in pietrele scurse aproape vegetal ale Sagradei Familia, pentru a se finaliza maiestuos pe plaja, iar mai apoi in apele mării. Fiecare ansamblu vestimentare este un astfel de dialog intre dens si vaporos, puternic si fragil, intre transparent si opac, intre contraste continue. Totul se axeaza pe o paleta cromatica de apus magistral, in care toate tonurile sunt compuse si recompuse in nuante nesfarsite. Femeia imaginata de Natalia Vasiliev pentru 2013- 2014 este o Gala moderna in care Dali se regaseste dispersat in fiecare celula iar ea penduleaza la nesfarsit intre dragostea trecatoare pentru Paris, marcat de Paul Elluard si iubirea ei eterna pentru suprarealism, pentru o Cataluna aspra si senzuala simultan. Intreaga colectie este vegheata, magistral, de un Gaudi mentor ce se regaseste in aproape fiecare piesa.

 

@FOTO: MIRCEA NETEA

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.