Airbnb-uri: Idei de going out in Bucuresti – De vorba cu arhitectul de Airbnb-uri Denisa Anton:

Unde mai iesim in Bucuresti in timpul pandemiei si unde mai putem calatori sunt intrebari pe care ni le punem din ce in ce mai des in ultimul timp. De aceea, noi sustinem mereu ca este mereu o idee buna sa fii turist in Bucuresti. De aceasta data iti propunem sa mergi intr-un Airbnb chiar in Bucuresti. Alege cartierul favorit sau o locatie centrala si fii turist in orasul tau: bucura-te de terasa personala, iesi la mic dejun si mergi si viziteaza un muzeu. Totodata, bucurate-te de un decor altfel si special.

Pentru a descoperi mai multe despre acest concept, dar si pentru a afla mai multe despre designul special al unul Airbnb, am stat de vorba cu arhitectul Denisa Anton. O pasionata de design si arhitectura care a amenajat deja cateva Airbnb-uri wow in Bucuresti, in care sigur iti va placea sa stai macar pentru o zi:

De vorba cu arhitectul de Airbnb-uri Denisa Anton:

1. De unde a pornit pasiunea ta pentru arhitectura?

Pasiunea pentru artă a pornit de când eram o copilă, obișnuiam să pictez și să desenez pe la colțurile pereților, cât de mic puteam ca să nu observe părinții mei. În schimb, pentru arhitectură, a pornit acum 6 ani când am fost pentru prima oară în Dubai. Plecarea mi-a dat un boost enorm. Am văzut cât de ridicat este nivelul acolo și am înțeles că dacă alți oameni au reușit să creeze clădiri și spații interioare atât de frumoase, eu de ce nu aș putea să o fac? Oriunde mergeam mă simțeam ca în Pintrest in real life. După o lună petrecută acolo, m-am întors în țară știind că asta voi face în viitor, așa că am aplicat la facultate.

2. Ce studii ai urmat?

Am ales secția de Arhitectură de Interior la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”, București, apoi master în “Arhitectura de interior”. Fără doar și poate, cei cinci ani de studiu fac diferența între un arhitect de interior vs un designer. La finalul celor cinci ani, devii un specialist, însă ține doar de tine ce vei face ulterior .

3. Care sunt principalele calitati pe care ar trebui sa le aiba un Airbnb in termeni de design.

Unicitatea fiecărui spațiu este un plus de fiecare dată. Ne aflăm în București. Majoritatea airbnb-urilor sunt : studio/apartament/penthouse/villa. Rare sunt airbnb-urile SF în București unde găsim case unice. Un airbnb trebuie să includă în principiu tot ce îți oferă un hotel. Pornind de la ideea că peisajul bucureștean este un peisaj gri, îmi doresc ca în momentul când oaspetele ajunge într o locație amenajată de mine să își ia energia din acel spațiu.

Instagramabil- ar fi prima calitate pe care aș putea să o menționez. Un loc pe care să îl ții minte, un loc pe care să îl recomanzi și la care să te întorci. Designul interior diferă de la apartament la apartament, ceea ce este un mare bonus, permite astfel oaspeților să aibă o pătură largă de propuneri.

(Primele 4 imagini sunt din proiectul Airbnb Sunset Terrace Centrul Vechi)

4. De ce sa stam la un Airbnb?

Cred cu tărie că în momentul de față Airbnb-ul a depășit feeling-ul high-end pe care un hotel din București ti-l poate oferi. Terasele grandioase, poziția centrală, design-ul personalizat. Experiență în sine: faptul că există un system self-check in, toate acestea îți oferă oportunitatea de a experimenta, de a trăi ca un localnic.

5. Si daca tot vorbim de going out, care sunt locurile tale favorite din Bucuresti?

Momentan inspirația mea nu vine din București. Îmi place să experimentez locuri out of the box. Cel mai mult îmi place să mă regăsesc la ultimele etaje ale imobilelelor centrale. Îmi oferă o altă perspectivă a orașului.

“Pornind de la ideea că peisajul bucureștean este un peisaj gri, îmi doresc ca în momentul când oaspetele ajunge într o locație amenajată de mine să își ia energia din acel spațiu.”

6. Ce iti place mai mult: sa decorezi un apartament personal sau un Airbnb

Ambele variante au același scop: rezultatul final să fie approved. Cu siguranța libertatea de a face o propunere este mai mare într-un Airbnb. Conceptul este prezentat la început clientului, iar după accept poți personaliza într-u totul amenajarea.

7. Care crezi ca este nota ta personala atunci cand vine vorba de design interior?

Anton Architecture include servicii complete de design interior, un pachet “la cheie”, oferind într-un timp accelerat, propuneri interioare de lux pentru închirieri pe termen lung sau locuințe permanente. Închirierile noastre all-inclusive, satisfac nevoile VIP-urilor, dar și pe cele ale curioșilor care vor să testeze pentru o noapte o experiența de neuitat. De asemenea, ne diferențiem și prin raportul calitate-preț, detașându-ne de ofertele de preț excesive ale firmelor tradiționale.

Gândind conceptul de la 0, am o imagine clară de ansamblu și caut întotdeauna un element “wow” care să surprindă.

8. Spune-ne un truc usor pentru amenajarea unui apartament.

Un interior nu poate fi salvat dacă nu are o baza bună, indiferent de ce trucuri folosești ulterior. Calitatea se remarcă, dar important este ca plăcerea de a locui în același loc să se păstreze în timp.

Personal, un truc ușor pe care îl folosesc este păstrarea paletei cromatice, folosesc 3 nuanțe de baza, iar prin accesorii complementare redau atmosfera fresh pe care mi-o doresc.

(Aceste imagini fac parte din proiectul Airbnb- Stunning View)

9. Care este trendul tau de design favorit in 2021?

Pentru 2021 îmi doresc normalitate, atât social, cât și în interiorul fiecărei case. Cred că este important să avem o decență în amenajări. Accesul la “Pinterest” reprezintă un mare avantaj atunci când îți propui să îmbunătățești un interior .

În fiecare an apar noi tendințe de design interior care îți pot face casa să fie mai unică și glamuroasă. Recomandarea mea este să alegi întotdeauna un stil care îți place personal.

10. Care sunt planurile tale pentru acest an?

În anul acesta mi-am propus să extind echipa Anton Architecture, să aducem clienților noștri un standard de calitate care se regăsește în marile metropole.

(Ultimile 4 imagini fac parte din proiectul Airbnb Bright Studio – Centrul Vechi)

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.