7 lucruri de facut in Berlin de Craciun

7 lucruri de facut in Berlin de Craciun

Berlin este o destinatie ideala daca iti place Craciunul si vrei sa simti atmosfera aia cozy si magica. De ce? Pentru ca au cele mai frumoase si numeroase targuri de Craciun cu show-uri superbe, decoruri spectaculoase si mancare absolut delicioasa. Tot orasul pare desprins dintr-un basm, asa ca iata 7 lucruri pe care le poti face in Berlin de Craciun:

  1. Viziteaza poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg est cel mai important simbol al orasului Berlin, dar si al statului. Construita in secolul XVIII, a fost parte din numeroase evenimente de-a lungul timpului, iar in periada Craciunului bradul amenajat in apropiere ii da o stalucire aparte.

2. Ia cina in Turnul Televiziunii

Daca vrei sa ai parte de cea mai wow priveliste asupra intregului oras, fa o rezervare la restaurantul din turnul televiziunii situat in Alexanderplatz. Ce este cu adevarat spectaculos este ca vei avea parte de o panorama 360, deoarece sfera se roteste permanent.

3. Mergi la targurile de Craciun

Cu siguranta partea mea preferata din toata excursia de la Berlin au fost targurile de Craciun, care se gaseau la aproape fiecare pas. Mi-a placut la nebunie faptul ca oamenii erau relaxati, cu zambetul pe buze si s bucurau de spectacole si de prezenta celor dragi. Also, am mancat o groaza de bunatati si am baut un supr vin fiert.

4. Viziteaza Reichstag

Reichstag este cladirea parlamentului german, iar domul poate fi vizitat gratuit cu o rezervare facuta aici in avans. La intrare ofera si ghid la casti in engleza si pe masura ce te plimbi in jurul domului poti auzi explicatii despre locurile vazute pe geam.

5. Viziteaza domul Berlinului

Un alt monument reprezentativ pentru Berlin, catedrala Berlinului este impresionanta prin arhitectura, mozaicurile si statuietele sale. De asemenea, poti vizita si muzeul catedralei si sa te bucuri de o vedere panoramica asupra orasului din dom.

6. Mergi la shopping

In Berlin trebuie sa pleci cu bagajul gol pentru ca au o multitudine de variante de shopping – de la mall-uri la outlet-uri cu produse de la branduri si designeri cool la preturi super mici. 

7. Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie a reprezentat zona de frontiera dintre Berlinul de Est si Berlinul de Vest, creat dupa construirea zidului. Alaturi se poate vizita si Muzeul Zidului Berlinului, dedicat Razboiului Rece. Astazi, bradul impodobit cu steagurile tuturor tarilor sugereaza prietenia dintre acestea.

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.