5 Lucruri de facut in Veliko Tarnovo

Luna trecuta am descoperit orasul medieval bulgar Veliko Tarnovo, fosta capitala a Bulgariei. Orasul ne-a cucerit din prima, prin unicitatea prin care sunt dispuse casele, ulterior descoperind si alte puncte de atractie. Principalul avantaj este ca se ajunge foarte repede, fiind la numai 3 ore de mers cu masina din Bucuresti, iar preturile sunt mai mult decat accesibile, asa ca este o destinatie ideala pentru un getaway de weekend. Asadar, am intocmit o lista cu 5 lucruri de facut in Veliko Tarnovo:

5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-3

1. Opreste-te si admira peisajul! Noi am avut norocul de a gasi o cazare cu acest view, chiar in centrul orasului, la maxim 10 minute de cetate. Ideala sa-ti incarci bateriile in timp ce iti bei cafeaua de dimineata sau savurezi un pahar de vin la apus.

veliko-tarnovoveliko_tarnovo2
2. Viziteaza cetatea Tsaravets. Fara doar si poate, cetatea Tsaravets este cel mai important obiectiv turistic al orasului. Intinsa pe trei coline si inconjurata de ziduri inalte, a servit ca principala fortareata in epoca medievala. Cetatea este foarte bine intretinuta, iar intrarea este doar 6 leva.

5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-2

5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-4

 

3. Ia parte la showurile de lumina. O data pe saptamana, cetatea se imbraca intr-un joc de lumini de laser cu adevarat spectaculos, care te va introduce intr-o lume de basm. Show-ul dureaza aproximativ jumatate de ora, iar uneori sunt organizate si piese de teatru sau de opera.5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-7

5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-6

5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-5
4. Viziteaza canionul Emen. La cativa kilometri de Veliko Tarnovo se afla un canion spectaculos, prin care poti porni pe traseu pentru a explora indeaproape zona. Peisajele merita din plin!

 

5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-95_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-8

5. Viziteaza cascada Hotnitsa. Pe traseul pornit de la canion, poteca coboara spre un drum ingust, care duce la acest loc feeric. In timpul verii, dupa un drum in soarele torid, o baie racoritoare in mijlocul muntelui este tot ce it poti dori!

5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-11

5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-1
5_lucruri_de_facut_in_veliko_tarnovo_bulgaria_buchares-style-10
Photo credit: Ovidiu Cristian

Recommended Posts
Comments
  • Ana
    Reply

    Foarte interesant articolul! Imi doresc sa ajung in Bulgaria săptămâna viitoare, iar acum stiu si unde mai exact:) view-ul de la cazare e super. Imi poți spune locația/numele hotelului? Mulțumesc!

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.