Unde iesim 12 Ore in Timisoara – 10 Idei de Going out in Timisoara

10 idei de going out in Timisoara

Chiar daca timpul nu iti permite de multe ori, este bine sa traiesti o viata cat mai spontana. Asa ca mizand pe acest lucru ne-am gandit sa mergem o zi pana in Timisoara, un oras pe care amandoua ne doream sa il vedem de foarte multi ani. Asa ca am profitat de o oferta Ryan Air, ok pentru orice buget – 16 euro dus intors/persoana (bilete pe care le poti rezerva si cu o saptamana inainte) si am plecat sa descoperim un oras nou.

Am avut la dispozitie 12 ore in Timisoara, timp sufiecient pentru a explora orasul, a bifa principalele puncte de interes, dar si pentru a te relaxa intr-un loc nou, in care timpul curge mult mai lent ca in Bucuresti si a ne bucura de locurile lor cool de going out. Asa ca iata 10 idei de going out in Timisoara, in 12 ore de stat in acest oras colorat si frumos construit:

Unde iesim 12 Ore in Timisoara – 10 Idei de Going out in Timisoara

1. Incepe ziua cu un breakfast

Intr-un oras linistit si frumos ca Timisoara, ziua buna se cunoaste de dimineata, asa ca iti poti incepe ziua cu un mic dejun delicios si o plimbare prin centrul orasului. Astfel, noi ne-am inceput ziua la Neata Omlette Bistro, un local celebru pt mic-dejunuri. Aici am deescoperit o locatie mega cool cu o gama variata de mic dejunuri, recomandam cu drag!

2. Plimba-te prin Piata Unirii

Una dintre principalele atractii din Timisoara este Piata Unirii. O zona superba de promenada plina cu muzee, cladiri colorate si localuri de going out. Vei fii fascinat de arhitectura din aceasta piata, iar intr-o zi calda, te poti bucura de proveliste stand la una din multitudinile de terase dragute din piata.

3. Viziteaza muzeul de arta

Chiar in Piata Unirii poti descopri Muzeul de Arta, o cladire istorica, plina de picturi ale unor artisti consacrati. Muzeul este ideal de vizitat intr-o zi mai racoroasa, asa cum am prins noi in oras si a face o pauza de cultura, intr-un tur care dureaza aproximativ 30 de minute.

Intrare: 10 lei

4. Descopera Piata Libertatii

Supranumita si Piata Rosie, Piata Libertatii este celebra pentru pavajul rosu cu care este decoperata. Pe aici trec si tranvaie cochete care ne-au adus aminte de o calatorie prin Milano. Daca ai mai mult timp, porneste intr-o calatorie cu unul dintre tranvaie si daca nu descopera fiecare cladire din piata si apoi mergi la pas pana in Piata Victoriei.

5. Admira Piata Victoriei

Piata porneste de la Opera Romana pana la Catedrala Metropolitata, principala atractie din piata. De jur imprejur vei descoperi unele dintre cele mai frumoase cladiri din oras, fiecare cu o arhitectura distinta, care iti vor aduce aminte de mixul arhitectural din Barcelona.

6. Mergi la un pranz cool

Pentru pranz noi am optat pentru The Drunken Rat, un local tipic irlandez cu mancare delicioasa. Daca vii iti sugeram sa faci rezervare si sa stai la unul dintre separeele cozy din local, de unde te vei bucura de atmosfera irish a localului.

Photo credit: Drunken Rat Facebook

7. Fa o oprire la Bastionul Maria Theresia

Daca iti plac cetatile medievale, trebuie sa mergi sa vizitezi Bastionul Maria Theresia din Timisoara. Aflat la aproximativ 15 minute distanta de Piata Victoriei, Bastionul cuprinde un muzeu de arta contemporana si o multitudine de terase si restaurante situate printre ruine.

8. Plimba-te prin Parcul Rozelor

La mica distanta de Bastion si Piata Victoriei poti descoperi Parcul Rozelor, un parc chic, plin cu bancute albe si zone dragute de unde poti privi raul Bega. Este un loc relaxant, plin cu terase pe malul raului, locuri perfecte petru a petrece sezonul cald in Timisoara.

9. Descopera orasul intr-o plimbare cu vaporasul

Tot in Parcul Rozelor poti lua vaporasul pentru a explora orasul de pe raul Bega. In Timisoara, vaporasul functioneaza drept mijloc de transport in comun si te ajuta sa descoperi orasul intr-un mod foarte palcut. Vaporasul este unul mic, cochet si modern si are un capitan la bord si muzica perfecta pentru o calatorie cu aer retro.

Plimbare: 1 leu/sens de mers

10. Exploreaza zona de going out a orasului

Una dintre lucrurile noastre favorite din Timisoara a fost zona de going out pe care o descoperi mergand din Piata Unirii pana in Piata Libertatii. Pe fiecare straduta vei descoperi un loc cool, de la restaurante la wine baruri, puburi, fiecare local are un design creativ care iti va atrage atentia. Asa ca a fost greu sa ne hotaram ce sa alegem, iar intr-un final am decis sa mergem la The Scothland Yard – Gastropub, un local animat, ideal pentru o iesire seara inainte de a zbura inapoi in oras.

Recommended Posts

Leave a Comment

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.